Što je potrebno za rodilište?

7
2019
stvari za odlazak u rodilište

Ovo je popis stvari koje je najbolje pripremiti nekoliko tjedana prije očekivanog poroda. Moj je savjet da stvari stavite u vrećicu na vidljivo mjesto i velikim slovima napišete “donijeti u rodilište”, “stvari za bebu” ili nešto slično. To su, naime, stvari, koje će vam suprug ili netko od vaših morati donijeti u rodilište na dan kada budete s bebom odolazili doma.


Popis je uredila buduća majka Božica Tomašić prema popisu koji je objavila primalja iz KB Merkur i prema onome što je rečeno na radionici za trudnice u zagrebačkoj KB Merkur.

U nekim rodilištima sad se nosi dvije torbe - jedna za rađaonicu, druga za sobu - u  Merkuru ne. Uglavnom, ako ste trudnica i znate u kjojćete bolnici ili rodilištu roditi – najbilje je da se sami raspitate za to.

Praksa je, ako je sve u redu, da se do 37. tjedna trudnće ide na pregled u bolnicu u kojoj ćete roditi.
Tih dana novopočeni tate znaju biti toliko zbunjeni (neki i mamurni) da im je mogućnost samostalnog pripremanja i donošenja tih stvari u rodilište ravna shvaćanju zakona kvantne fizike. Neke uhvati tolika panika zbog dolaska prinove, da počnu raditi gluposti. Tako je, recimo, moj suprug na dan kada sam s bebom trebala biti puštena doma shvatio da nemamo "skafander" za bebu (iako ga uopće nismo planirali upisati u školu skijanja za dojenčad), pa je odjurio kupiti ga - ni manje, ni više - već u Austriju!!!

Pripremite zato stvari za sebe i bebu na vrijeme kako biste se poštedjele dodatnog stresa i objašnjavanja gdje je što i što je što.

Popis stvari potrebnih za rodilište

Za mamu:

 • Zdravstvena iskaznica i iskaznica dopunskog zdravstvenog osiguranja (ako ju imate)
 • Sva dokumentacija o trudnoći-svi nalazi pretraga koje ste obavljali tijekom trudnoće (prijedlog je da budu složeni kronološki, kako bi liječnici lakše  dobili uvid o tijeku vaše trudnoće)
 • Potvrda o položenom tečaju za trudnice- za pratnju  (u nekim rodilištima je to uvjet da pratnja bude prisutna na porodu, u nekima nije, najbolje bi bilo da se raspitate u rodilištu u kojem ćete ići na porod)
 • Jednokratno odijelo za pratnju – može se kupiti u ljekarni
 • Papuče (možete ponijeti i japanke ili neke  druge perive papuče u kojima se možete tuširati)
 • 2- 3 spavaćice s kopčanjem sprijeda
 • Kućni ogrtač
 • Čarape -3 kom
 • Grudnjak za dojenje
 • Blazinice za dojenje
 • Jednokratne gaćice – kupiti se mogu gotovo u svakoj ljekarni
 • Higijenski ulošci – nekoliko pakiranja; liječnici preporučuju deblje, vatirane uloške, radi boljeg upijanja i manje mogućnosti iritacije kože
 • 2-3 ručnika
 • Pribor za osobnu higijenu (četkica i pasta za zube, gel za tuširanje, šampon za kosu, krema za ruke, sapun, krema za lice, gumice za kosu, četka ili češalj, toaletni papir, obične maramice, balzam za usne)
 • Mobitel, punjač
 • Knjiga, časopisi
 • Blok za pisanje i kemijska olovka
 • Plastična čaša (možete ponijeti i plastične slamke)
 • Nešto suhe hrane (keksi, krekeri i sl.)
 • Obična negazirana voda
 • Nekoliko vrećica za prljavu odjeću i sl.

Za bebu:

Budući da većina rodilišta u Hrvatskoj ima tzv. „rooming-in“, gdje su bebe s vama u sobi, vjerojatno će vam biti potrebne osnovne stvari za bebu:

 • Nekoliko jednokratnih pelena – barem 10 kom
 • Krema za guzu
 • Vlažne maramice
 • Nekoliko tetra pelena

Za otpust iz rodilišta:

Odjeća za mamu: neka to ne budu traperice iz najmršavije faze jer je mala vjerojatnost da ćete odmah u njih stati. Obavezno napomenite onome tko dolazi po vas da ponese obuću i jaknu.

Za bebu:

 • 2 jednokratne pelene
 • 1 tetra pelena
 • Body vel.56
 • Štramplice ili čarape – ovisno o vremenu
 • Majica i hlače - vel. 56 (ili jednodijelni kombinezon)
 • Pamučna kapica
 • Manja dekica
 • Autosjedalica grupe 0+ dijete se obavezno prema Zakonu o sigurnosti na cestama mora voziti u autosjedalici

Pripremila: Božica Tomašić

 

 

7 KOMENTARI

 1. Pročitao sam neka svedočanstva o ljubavi koju je dr. Isikolo ispričao o tome kako je pomogao mnogim ljudima u vraćanju svojih bivših ljubavnika u roku od 48 sati, iskreno razmišljao da li je to stvarno i da li ovaj čovjek može stvarno pomoći da se vrati moj ljubavnik koga Toliko volim. Odlučio sam da ga kontaktiram jer jako volim svog dečka i par mjeseci smo se razdvojili. Mnogo mi je nedostajalo, pokušao sam sve druge načine da ga vratim, ali nisam mogao. Kontaktirao sam dr. rekao mi je da će se moj bivši vratiti u narednih 48 sati, dr Isikolo ga je pustio da zna koliko ga volim i želim. I otvorio je oči da zamisli koliko imamo zajedno. Moj bivši je sada opet kod mene. Kao što sada pišem ovo svjedočenje, ja sam najsretnija djevojka na svijetu, a ja i moj dečko živimo sretan život i naša je ljubav sada jača nego što je bilo prije našeg Sve zahvalnosti ide dr. Isikolotu zbog prevelikog posla koji je učinio za mene tako što mi je pomogao da se vratim sa svojim bivšim dečkom. Želeo bih da odustanem od e-mail adrese dr Isikolo i nadam se da ćete vidjeti ovo svjedočanstvo i kontaktirati ga ako imate ljubavnicu koju zaista želite vratiti, Njegova mail: isikolosolutionhome@gmail.com Možete ga i Whatsapp na +2348133261196

 2. Ne mogu vjerovati u ovo… MOJ PRIJATELJ SE MENE !!!
  Zovem se Lela Stanišić. Ovo je priča o dr. Isikolu koji mi je vratio bivšeg muža u 3 dana od kontakta. Rekao mi je da će to učiniti, ali mu nisam vjerovao, ali sam odlučio da ga isprobam i na moje najveće iznenađenje, moj bivši muž je došao kući i počeo se igrati s djecom i poljubio me u obraz, kleknuo na koljena i preklinjao me da odem bez oproštaja. Čuo sam da je imao ženu koju je viđao pre nego što me je ostavio, a ja sam bio uništen zbog čega sam tražio pomoć u čarobnjaku kao što je dr Isikolo. Takođe sam upoznao ovog čoveka kroz svedočenje o njemu i kontaktirao sam njegov email na odungaspelltemple @ gmail. com i kada sam mu objasnio stvari, rekao mi je da ne brinem. Danas sam veoma sretan što se moj muž koji me je ostavio preko 2 godine vratio kući. Pitao sam ga šta je sa drugom ženom i on je rekao da je to njegova prošlost i da ga ništa više neće natjerati da ode. Zahvalan sam dr. Isikolu. Kontaktirajte ga da vam pomogne sada na isikolosolutionhome@gmail.com Možete ga i Whatsapp na +2348133261196

 3. Kako osvojiti lutriju, čarolija lutrije koja radi brzo Kontakt Dr Isikolo Sada: Zdravo momci …. Samo želim da kažem veliku zahvalnost (Dr Isikolo) za ono što je učinio za mene tako što mi je pomogao da osvojim lutriju. Osvojio sam milion pet stotina i sedamdeset šest hiljada tri stotine osam funti sterlinga. ((1,576,382.00)). Njegova čarolija lutrije je najbolja i tako neverovatna. Moj život je sada uravnotežen i ja sam bez sumnje. Tražite li pravi i pravi spell caster koji će vam pomoći da osvojite bilo koju vrstu lutrije koju igrate? kontaktirajte dr Isikolo, danas će vam sve što planirate pobijediti biti dobro za vas. Njegova čarolija će povećati izglede za vašu prirodnu pobedu, kada idete da igrate, videćete veće, češće za pobedu. Puno vam hvala što ste posvetili svoje vreme da bacite čaroliju na lutriju za mene. Imam plaćene račune i dug. Ako vam je potreban pravi voodoo čarolija čarolija da vam pomogne lutrija, ljubazno ga kontaktirati za brzu i hitnu pomoć možete ga kontaktirati putem ove e-pošte isikolosolutionhome@gmail.com Također možete Whatsapp ga na +2348133261196. Am sonia iz Engleske

 4. . Isikollu što mi je trebalo vremena da mi pomogne da bacim čaroliju koja je vratila mog bivšeg muža, moje ime je CAN MILLET OD BOSA-a Želim da podelim svoje svjedočenje i svoju sreću s vama na ovom sajtu, prošle godine moj suprug ostavio me je za drugu ženu na svom radnom mjestu i napustio me i moja djeca (2), sve mi je bilo teško za mene i decu zato što ga ja toliko volim, tako da sam vidio svedočenja DR OGUDU-a, o tome kako je pomagao ženama da se tamo vrate muž, pa sam ga kontaktirao i on mi je pomogao da bacim povratni čaroliji za mog muža, a sledećeg dana moj muž je napustio drugu ženu i vratio se k meni i molio se za oproštaj s toliko ljubavi i brižljivošću. nikada neću zaboraviti ovu pomoć koju je DR Isikolo dao meni i mojoj djeci. ako ste ovde, trebate pomoć da vam vratite ljubavnika, možete ga kontaktirati putem ove e-pošte isikolosolutionhome@gmail.com Možete ga također Whatsapp na +2348133261196, Ja sam živo svjedočenje njegove moći

 5. Ovo je svakako šokantno i iskreno svedočanstvo. Posetio sam forum ovde na internetu 20. septembra ove godine, a video sam čudesnog iskaza ovog snažnog i velikog čarolija koji se zove Dr Isikolo na forumu .. Nikada verovao, jer nikad ranije nisam čuo ni naučio ništa o magiji. Nijedna duša ne bi mogla da utiče na mene o ljubavnim čarolijama, a ne dok mi Dr Isikolo to uradi za mene i vratio mi svoj brak osam godina unazad i doneo moj supružnik vratio se meni u istih 48 sati baš kao što sam pročitao na internetu. bio sam zaista zapanjen i šokiran kad je moj muž kleknuo molitvom za oproštaj i za mene da ga prihvatim .. ja stvarno nemam izraza, a ne znam koliko da vam prenesem zahvalnost Dr Isikolo ste Bog poslao sam meni i cijelu porodicu .. A sad sam ponovo radosna žena … evo njegove web stranice: Email: isikolosolutionhome@gmail.com. ili Whatsapp na +2348133261196

 6. Pozdrav, ja sam iz SAD-a, želim podijeliti ovo veliko svjedočanstvo o tome kako mi je dr. Agabazara pomogao vratiti svog bivšeg ljubavnika. Tijekom moje potrage za rješenjem došao sam u kontakt s Dr. Azbazarom i kroz njegovu pomoć moj se ljubavnik vratio na u roku od 48 sati. Dakle, s ovim sam toliko podebljan da savjetujem svakome tko traži način da dođe do ljubavnika da kontaktirate Dr.Agbazara na WhatsAppu: { +234 810 410 2662 } ili putem e-maila na: { agbazara@gmail.com } Ja sam tako sretna barem ja i moj ljubavnik opet se vraćaju jedni drugima i idu zajedno provesti novu godinu zajedno Hvala još jednom Dr. Azbazara

 7. Moje ime je Lilian N. Ovo je vrlo radostan dan mog života zbog pomoći koju mi ​​je Dr.saguru pružio pomažući mi da vratim svog bivšeg muža svojim čarobnim i ljubavnim čarolijom. bio sam oženjen 6 godina i bio je tako strašan jer je moj muž doista varao mene i tražio je razvod, ali kad sam došao preko e-maila Dr.sagura na internetu o tome kako je pomogao tolikim ljudima da dobiju svoje bivše supruge i pomoći u rješavanju odnosa. i učiniti ljude da budu sretni u njihovom odnosu. Objasnio sam mu situaciju i tražio njegovu pomoć, ali na moje najveće iznenađenje, rekao mi je da će mi pomoći sa svojim slučajem i ovdje se sada slažem jer se moj suprug potpuno promijenio za dobro. Uvijek želi biti uz mene i ne može ništa učiniti bez moje sadašnjosti. stvarno uživam u braku, kakva velika proslava. Ja ću nastaviti svjedočiti na internetu jer je Dr.saguru doista pravi čarobnjak. TREBATE POMOĆI KONTAKTIRATI LIJEČNIK SAGURU ODMAH EMAILA: drsagurusolutions@gmail.com ili +2349037545183 On je jedini odgovor na vaš problem i čini se sretnim u vašem odnosu.
  1 LOVE SPELL
  2 WIN EX POVRATAK
  3 VOĆA SVJEŽE
  4 PROMOCIJA SPELL
  5 PROTIV SPELL
  6 POSLOVNI PROSTOR
  7 DOBRA DJELOVANJE
  8 LOTTERY SPELL i SUDSKA SLUČAJA.

KOMENTARI