5 razloga zašto... spavam sa svojom djecom

0
108

Proljeće je stiglo.
Situacija u mojoj maloj obitelji je stabilna. I dalje smo na drugom stupnju štednje, s malo pojačanim naglaskom na štednji vode. Dobra vijest je da se Bolji Polovac, nakon duge, hladne zime konačno počeo penjati po voćkama, ne bi li zaradio kruh naš svagdašnji. Nije baš da se proslavio u odabiru zanimanja!


Prvorođeni pa velečasni
Ali zato mislim da će naš Prvorođeni bolje izabrati. Već od prvog razreda, čini se, hrabro kroči u područje na kojem se najbolje snašao i već sad je izgledno da će biti velečasni. Obožava vjeronauk, zna sve molitve i zdušno moli, i tu se dijete pronašlo! Ovdje svi moji argumenti protiv vjeronauka u školi padaju u vodu!
Što se tiče naše drage Drugorođene, ona naginje tome da bude usidjelica. Ne vjerujem da će je netko oženiti jer taj prkos, zanovijetanje i svojeglavost vode malu u samačkom smjeru. Iako ni to nije loše (zanimanje).


Svakome svoje, ali drugačije
Ja? Dobro sam. Hvala na pitanju! Balansiram. Diplomatiziram. Pokušavam biti sa svima u dobrim odnosima. I dramatiziram kad mi to ne uspijeva. A nemoguće je sa svim biti dobar. Bilo bi idealno da su svi ljudi isti i da postoji neka „špranca“ po kojoj bi se sa svima moglo jednako.
A ovako, svi su nekako različiti i svatko hoće svoje, sa svakim treba drugačije.
Dosta me to iscrpljuje. Priznajem da mi je teško održati prijateljstva, sestrinstva, susjedstva, supružništvo, kćerinstvo i sl. Teško mi se uvijek usredotočiti na ono što kod drugoga volim, a ne na ono što me smeta.
S djecom u krevetu. I?
U tom previranju kome trebam što reći i kako s kim razgovarati i u tom stalnom opravdavanju svojih postupaka, (što ukazuje na moj nedostatak samopoštovanja), morala sam, nakon kritiziranja o mojem spavanju s djecom u krevetu (a znam što o tome misle stručnjaci i ini profesionalci!), smisliti 5 razloga koji bi me nekako opravdali!
Nadam se da ću i kod nekih od vas, koji ćete ovo pročitati, naići na razumijevanje.
Dakle:
RAZLOG PRVI: Djeca su izvrsni grijači. Barem moja. Dakle, spavajući s njima, možete dosta uštedjeti na grijanju. Spavanje s Drugorođenom u istom krevetu preporučila bih svima koje boli koljeno ili leđa jer je mala bolja od termofora.

RAZLOG DRUGI: Djeca izvrsno masiraju leđa. Onako usput, netom prije nego usnemo, dok se valjam s njima po krevetu, zaigramo onu staru, narodnu igru "Masirajmo mamina leđa valjkom za masažu" i tu se puno dobiva jer štedite na masaži u salonima i ne posvađate se s mužem (jer ne tjerate njega da vam masira leđa). Djeca su u tome puno bolja.

RAZLOG TREĆI: Sve tajne najbolje se otkrivaju u mraku, baš prije nego utonete u san. Tako, ako spavam s Drugorođenom saznam sve o onom kompostu od kruške koji je bi na meniju u vrtiću i koji je bljak pa Drugorođena samo glumi da ga jede.
Prvorođeni otkrije, npr., sve o kopanju rudnika u školskom dvorištu, ali o tome se nikome ne smije ni pisnuti. To je veeelika tajna. (Strah me i pomisliti koje bih sve tajne saznala od Boljeg Polovca da s njim spavam!).

RAZLOG ČETVRTI: Ovaj je razlog svakodnevan, običan, ljudski. Volim spavati sa svojom djecom i to me čini sretnom.

RAZLOG PETI: Bolji Polovac, prihvaća sve razloge. Iako, možda njegovi nisu raspoređeni ovim redoslijedom, ali pouzdano znam da onakav kakav je – krajnje realan - apsolutno prihvaća sverazloge s kojima se nešto uštedi!
I dok ja tako razvijam teoriju o odnosima, kako s kim i kome što reći da ostanem u korektnim, i općeprihvaćenim odnosima, dok maštam o tome da smo svi isti… Prvorođeni mi onako, usput, očita bukvicu.
On igrač, ja golman


Njegov skromni prilog, malim školskim novinarima, na temu "Tko me najbolje razumije", glasi ovako: „Mene najviše razumije moj prijatelj Filip. Njega sam upoznao na početku prvog razreda. Nikad mi se ne ruga. Ide sa mnom na znakovni jezik, pa razumije sve što pokazujem. On jako voli biti golman, a ja igrač. I to je dobro da smo različiti, a slažemo se.“
Izgleda da ću morati prihvatiti činjenicu da ne mogu svi biti golmani, netko mora biti i igrač!

Napisala Draženka Robotić alias Mama Robot

Prethodni članakObračun kod M.R. (Mame Robota)
Sljedeći članakGlavna mama u sastavku