Besplatne radionice za djecu rastavljenih roditelja u Modusu

0
247
Besplatne radionice za djecu rastavljenih roditelja

Rastava roditelja kod djece redovito stvara brige i dovodi ih u mnoge teške i neugodne situacije. Čak i kada roditelji prođu kroz proces rastave bez otvorenih sukoba, pred njihovu djecu postavljaju se mnogi izazovi. Naročito je kod djece školske dobi izražen socijalni sram, osjećaj neizvjesnosti pred novom situacijom i odnosima, a svoje brige nastoje riješiti sami.

Za djecu koja su doživjela iskustvo kako je biti dijete rastavljenih roditelja organizira Centar za djecu, mlade i obitelj Modus grupne radionice na kojima će se razgovarati, pronalaziti korisna rješenja kroz igru, crtati i slušati priče, gledati filmove, a i zabavljati.

Besplatne radionice podrške su namjenjena za djecu od 9-11 godina, čiji su roditelji prošli ili prolaze kroz rastavu braka.

Grupni program uključuje 12 susreta, u trajanju od 90 minuta, jednom tjedno. Uključivanju u program prethodi inicijalni razgovor s roditeljima i djecom čija je svrha upoznavanje s voditeljicama i dobivanje informacija o obiteljskoj situaciji i poteškoćama te detaljnije informacije o programu.

Aktualne novosti o besplatnim radionicama za djecu rastavljenih roditelja možete pratiti i na ovoj Facebook stranici.

Više informacija možete saznati direktno na stranici Centra za djecu, mlade i obitelj.

Prethodni članakGrah sa zeljem i dimljenim tempehom
Sljedeći članakUmjesto hrenovki i pomfrija - batat i tempeh!