Borba za riječ

0
89
oprezno sa kaznama

Znam...nije me dugo bilo... Stječe se dojam da sam više s kuhačom u ruci nego pred tipkovnicom... Ima tu istine.
Još kad bih napokon uspjela spojiti sve ono što kuham sa škljocajem digitalca i sat vremena mira i koncentracije da sročim i ispišem recept... Kao da mi je malo splasnuo entuzijazam ili je slabo uspješna taktika borbe za spisateljski trenutak u danu, pa makar mu rezultat bio i kratak recept. Borba za riječ...

Boriti se za riječ može značiti izboriti se za sebe, mjesto i vrijeme da svoj stav nametnete na površinu obiteljskih događanja (nemojte misliti da je nama koji se "nadmećemo" za riječ u kući lakše nego vama koji se nadmećete za riječ na poslu, u društvu ili sl.).

Boriti se za riječ može značiti čežnju da nešto napišete, izrazite svoje misli i osjećaje kroz stihove, rečenice, pa i kombiniranekulinarske sastojke.
Boriti se za riječ može značiti i da svi ukućani mjesecima pjevuše, izvikuju, šapću i beskrajno mnogo puta ponavljaju... sa čežnjom, s nadom, ustreptali u očekivanju...čuda.
Borba za riječi kojima bi Gora napokon komunicirala s nama.

Slažu se godine, mjeseci, dani, sati, liječnički nalazi i putni nalozi, novčanice, slojevi suza, uzdaha i nadanja – u pokušajima da joj nametnemo govorni način komunikacije.
Povremeno se čuje poneka riječ, kao krik pobjede nad njezinom zatvorenošću, zaokruženošću u vlastiti svijet, otvori se prozorčić kroz koji izviri nasmijana riječ/život.
Bitka je duga, nema predaha, nema rovovske borge – riječ o riječ, neprestano. Vrijeme u pješčanom satu iscrtava dine, odbrojava slova i glasove progutane šutnjom, obojene čežnjom.

Reci grožđe, reci grožđe, reci grožđe, reci grožđe, reci grožđe, reci grožđe....

Sanja(m)

Napisala Sanja Beraković sberakov@gmail.com

Prethodni članakIzgubljeno sjećanje
Sljedeći članakPriča o Kroksicama