Časopis "Fora" za mlade oštećenog vida

0
59

Prvi broj časopisa "Fora", koji je u okviru projekta "MladosTin za mojih... teen" izdao Hrvatski savez slijepih, predstavljen je u Hrvatskoj knjižnici za slijepe.

Časopis je pokrenut jer nije bilo dovoljno sadržaja za mlade, a namjera nam je pisati o svim temama koje zanimaju tinejdžere, pa i o onima o kojima ni s kime ne mogu popričati, poput seksualnosti, rekla je voditeljica projekta Tanja Šupe, koja je uz Nikolinu Udiljak urednica prvog izdanja.
Predviđeno je da će se u okviru projekta objaviti tri broja u nakladi 43 komada na brajici i 111 primjeraka na CD-u, u audio verziji. Časopis će se besplatno dijeliti diljem Hrvatske korisnicima integriranima u redovite sustave školovanja te polaznicima škole "Vinko Bek". Daljnje izlaženje časopisa trebala bi osigurati Hrvatska knjižnica za slijepe u sklopu svojih redovitih djelatnosti.

Po riječima predsjednika Hrvatskog saveza slijepih Vojina Perića, informiranje mladih oštećena vida iznimno je bitno za njihovu integraciju u društvo u kojemu je pravovremena informacija predvorje uspjeha, a osigurati im takvu informiranost, obveza je svakog demokratskog društva.

Prethodni članakDK Dubrava izvan granica
Sljedeći članakDom po mjeri - feng shui prostorni dizajn