Čitamo, čistimo i bombamo se kroz život

0
63

Pionir, maher, strateg, trener. Sve su to tipovi poduzetnika, barem tako kažu knjige o poduzetnišvu.

Nisam ja "poduzetnički tip", daleko sam od toga, ali, očito, Prvorođeni nije preuzeo moje gene.

Lijepom našom...

Još je ljetos, svirajući tamburu, na ulicama naše ljetne destinacije zaradio popriličnu svotu novca. Zagrijao se za biznis i marljivo svaku večer poslije ulične svirke, zbrajao koliko je zaradio, planirao kako i gdje sutra može ostvariti bolju zaradu – ispitivao je tržište:)

Mislila sam, a sad vidim da sam bila naivna, da je tu kraj.

Bombaonice...

Međutim, povratkom na kopno i dolaskom dužih i hladnijih večeri, shvatio je da zarađivanje na otvorenom nije pravi način, pa je odlučio organizirati radionice i na taj način zaraditi. Napravio je plakate, a mene je zamolio da ih podijelim svojim poznanicima za njihovu djecu.

bomba_tvrdjava

Sadržaj plakata bio je sljedeći:

Bombaonice

--- radionice za djecu od 4 do 7 godina.

Origami, igre, natjecanja, kvizovi, crtanje, bojanje, slaganje legića…

bomba_suriken

Termini ponedjeljkom i srijedom od 18 do 19 sati kod mene doma.

Cijena: 20 kuna mjesečno (za one koji nemaju - nema veze).

Svi zainteresirani neka se jave na mamin mejl.

Bez krova nad glavom?

Ono što je unijelo pomutnju u naše domaćinstvo je činjenica da bi se radionice trebale održavati na našoj kućnoj adresi.

A to je adresa gdje je od 18 do 19 sati toliko silno željan mir, predah od svega, opuštanje, dosađivanje, peglanje, nakuhavanje, svađanje i sve ono što se obično radi doma od 18 do 19 ponedjeljkom i srijedom.

Bolji Polovac se odmah izjasnio: želi hodati slobodno po kući ponedjeljkom i srijedom od 18 do 19 sati; gledati vijesti i slušati mene kako nervozno lupam suđem jer kuham i za danas i za sutra.

Čak ga ni zarada od 20 kuna mjesečno po polazniku nije potaknula da promijeni stav.

Pa, sam ja, kakva jesam, popustljiva tamo gdje ne treba, ipak, razglasila Bombaonice kod poznanika, ali s figom u džepu.

Na kraju je sve dobro prošlo!

Javilo se premalo djece, a u međuvremenu, pala nam je na pamet i druga adresa.

Iako, ja se teško mogu osloboditi straha od poduzetničkih ideja koje Prvorođenom padaju na pamet.

Sigurna, samostalna i sama

I dok se njezin stariji brat bavi poduzetništvom, dotle Drugorođena hrabro kroči kroz prvi razred.

Samostalna je i odgovorna, iako sam je nekoliko puta čula da traži bratovu pomoć za pisanje zadaće. A on, sav u poduzetništvu ovako je odgovorio: „ Ja volim svašta raditi, ali ne i pistati zadaće prvašićima!“

Drugorođena je odmah shvatila da tu nema kruha i napisala zadaću sama.

Pa je, tako, izradila i obiteljsko stablo, a na prvu granu stavila krsnu kumu, dok je tatu - Boljeg Polovca - stavila na drugu.hana

Čistimo i čitamo

Moram priznati da bih se ja uzrujala da sam na drugoj grani, ali Bolji Polovac je to stoički prihvatio, što sam pripisala tome da ga poslije pokušaja organiziranja radionica kod nas doma, ništa ne može uzrujati.

A moje su radionice i dalje vezane uz čišćenje, pranje, kuhanje i peglanje. S obzirom na to da nemam poduzetničkog duha, samo povremeno ove kućanske akcije oplemenim s malo čitanja. Ili kako je to moja draga Drugorođena sažela u dvije riječi i u svojoj radnoj iz prirode, na pitanje kako tvoja obitelj provodi slobodno vrijeme, odgovorila: čistimo i čitamo!

 

Napisala Draženka Robotić

 

Prethodni članakRujanska
Sljedeći članakMaslinovo ulje u škole i vrtiće!