Crv – crvetina!

0
166

"Odlično, Davore!", rekla je toga dana učiteljica na satu hrvatskog jezika. "Pogledajte, djeco! Davorova zadaća je najbolje napisana. Za nagradu, ovaj će tjedan Davor brinuti o našem razrednom panou."
Davor je bio jako ponosan. Više mu nije padalo na pamet da se zamjeri slovima, pazio je što pred njima govori i uredno ih ispisivao u svoju pisanku. A imao je i novu tjednu obavezu – najljepše što zna i umije ispisati i ukrasiti slovo što su ga toga dana naučili!
Već prvoga dana nakon škole cijelo je poslijepodne sjedio za stolom i rezuckao kolaž papir u obliku slova E, F i G. Nije mogao dočekati da ih sutra vidi na panou i uživa u divljenju svojih prijatelja iz razreda. Naravno, očekivao je i pohvalu učiteljice. U školu je toga jutra stigao prvi – čim je podvornik otvorio vrata. Kad ga vidio onako zadihana i uzbuđena što će iznenaditi učiteljicu postavljanjem slova na pano prije nego uđu svi učenici – podvornik je morao napraviti iznimku i pustiti ga u školu. Davor je pažljivo i uredno obavio posao te izašao iz razreda i čekao zvono za ulazak u razred. Jedva ga je dočekao! Namjerno je ušao posljednji i već je očekivao uzvike divljenja…kad ga u razredu dočeka gromoglasan smijeh i upiranje prstom u pano! Što se sada dogodilo? Davorova lijepo izrezana slova sad su bila komadići bezveznog šarenog papira neuredno nalijepljenog na pano, a na predivnom plavom slovu F, razbaškario se krivac – crv! Ma, kakav crv – crvetina!
Davor ga je hitro uzeo i sa suzama u očima, osramoćen, stavio u kutijicu od bombona i ubacio u torbu. Ostatke slova je pokupio i bacio u koš za smeće, a učiteljici je obećao kako će u ponedjeljak pano biti doista prelijep.
Kako je samo bio ljut! Cijelim je putem kući smišljao osvetu za tog strašnog stvora. Što biste mu vi učinili da je vas tako osramotio?

Što će Davor učiniti crvu? Hoće li mu se i u ponedjeljak prijatelji smijati? Čitajte u nastavku…

Napisala: Sanja Beraković sberakov@gmail.com

Prethodni članakZubić vila
Sljedeći članakSvemirsko čudovište