Crvenim lukom protiv svinjske gripe

0
655
crveni luk protiv gripe

Evo, jedan stari recept protiv gripe, koji možda djeluje, tko zna, vrijedi probati.

Godine 1919., kad je od gripe umrlo više od 40 miljuna ljudi, neki je doktor obilazio više obitelji, u slučaju da trebaju pomoć kod gripe. Mnogo njih već je bilo zaraženo, mnogo već je umrlo. Doktor sretne nekog seljaka i na njegovo iznenađenje svi u njegovoj obitelji su bili zdravi. Kad ih je pitao što rade drukčije, rekli su mu da u zdjelicama po sobama drže neoguljeni luk.
Doktor im naravno nije vjerovao, pa ih zamoli da mu daju jedan luk da ga pregledaju mikroskopom. Dali su mu luk i kad ga je pregledao, ne njemu je pronašao viruse gripe. Luk je očito upio sve viruse i tako sačuvao obitelj od bolesti!
Ovaj stari recept je bio kasnije isproban. Među ostalim, neka frizerka držala je u svom lokalu par zdjelica s neoguljenim lukom i nitko od osoblja nije dobio gripu, iako su bili stalno u kontaktu sa zaraženim strankama.
Ova priča kruži po Sloveniji. Prosljeđena je od onih koji su u proteklim godinama tako postupili, a nisu dobili gripu.
Neka proba tko hoće - ja hoću!

Jeste li čuli nešto slično?

Pišite nam na
info@sretnodijete.net

Evo dobili smo prve rekacije na ovu temu.
Najprije mudra slova nače vizualne urednice, ilustratorice Zrinke Ostović. Bez cenzure - uživajte u simpatičnoj čakavštini rođene Zagrepčanke:

Što se tiče kapule, prije nego sam uključila mail stavih u Jurinu i Aninu sobu kapulu. Samo mi je bedasto da je zatvorena, ja ju prerezala, pa da vidimo.

Čudesna je moć kapule. Ja sam Juri izlječila stalne upale uha, nakon desetke antibiotika popizdila sam i dobila čudesan savjet s kapulom. Riješili upale uha zauvjek.

Kapulu narežeš na kockice, staviš u malu pamučnu čarapicu, zavežeš i na bolno uho smotaš u obliku brojke 6. Znači oko školjke uha i da dio bude na rupici.

Ostavi se sat vremena, zamotaš s maramom ili kapom, i tako tri do četiri puta na dan s novom kapulom po sat vremena. Luk izvlači upalu. Provjereno! A sad s ovom gripom... tko zna?

Nije to sve. Dobili smo i zanimljivu fotku naše čitateljice Vlatke.
Mislim da je svaki komentar suvišan!

Jedna fotografija govori tisuću riječi!

Prethodni članakAko roditelj pati od depresije ugroženo je i dijete
Sljedeći članakKad bih barem mogla o tome razgovarati s mamom…