Cure su iritantne

0
48

Moj Noah ide u razred u kojem ima puunoo više djevojčica nego dječaka. Od ukupno dvadeset i troje djece, samo je sedam dječaka. Vjerojatno ne čudi činjenica da mu je najbolji frend u razredu ustvari frendica Lea!
To je prijateljstvo od prvih školskih sati, pa osim što se druže u školi, često provode vrijeme i poslije škole, vikendima, praznicima… ma stalno su skupa.
Noah je toliko oduševljen njom da ju je pitao da li bi ona slučajno htjela biti njegova seka, na što je ona konstatirala da nažalost već ima brata pa to baš i ne bi bilo zgodno!! No njih dvoje nisu dali da ih takva jedna banalna činjenica imalo smete u namjeri da si budu k'o prst i nokat.
Znači, Lea ima brata i to starijeg, pa jako dobro kuži sve te muške spike, Ben 10, Bakugani, legići, a isto tako i ima poveću zalihu svih tih uvijek aktualnih muških igrica, pa ne čudi što je Noah jedno vrijeme češće bio kod nje neko kod sebe doma.

Kad su skupa uglavnom se igraju nekih izmišljenih ratnih igara i Lea se savršeno snalazi i sa strategijama, i sa smišljanjem novog oružja, sa pravim dječačkim reakcijama na priče koje zamišljaju. Zato je Noah u njoj našao svog ženskog frenda kojeg stvarno obožava. Kada vani zasja sunce, njih su dvoje na Zrinjevcu u rolama i jure kao dva nezaustavljiva zvrka.

Kako Sašina kćer često provodi vrijeme sa nama, ja ne bi bila ja kad ne bi pokušala spojiti svo troje u ''složnu'' ekipu, jer si mislim, možda ako se Enea i Lea budu dobro slagala, možda uspijem od tog klimavog mosta između Noe i Enee napraviti pravi ''Brooklynski'' most.
Nakon nekoliko takvih pokušaja bilo mi je jasno da se tu radi o različitim karakterima, ali i o sasvim drugačijem pristupu situaciji. Kada se Noah igra sa Leom, on ima od nje podršku, oni se ne opterećuju mamama ni tatama ni da li ih tko gleda i sluša.
Druga stvar je i što Lea iz iskustva sa svojim bratom točno zna kako dečki dišu, ali i ima interese kao dječaci, dok je Enea tipična curica, ''opterećena'' lijepim stvarima, svjetlucavim predmetima, bebicama koje može nanašati cijeli dan, praviti im ''gnjezda'', ''krevetiće'', ali i ako su u pitanju Spiderman ili Batman ona će uvijek htjeti uključiti i neku princezu u igru ili djevu bajnu sa svjetlucavom haljinom, zatočenu u nekom dvorcu, ili će u najboljem slučaju htjeti biti Žena-mačka (ali je to daleko od one Halle Berry iz istoimenog filma Catwomen ili Nikoline Pišek sa zadnje naslovnice Klika!).
I tu uzajamno razumjevanje, ali i igra između Noe i Enee puca i prestaje.

Prije nekoliko dana dogodila se situacija u školi gdje je Noah, naviknut na svoju prijateljicu Leu i njezin ''uvijek sam ti na raspolaganju'' stav, ostao u šoku, pa čak se i naljutio, jer je Lea promjenila listu prioriteta, pa umjesto njega na prvo mjesto stavila svoj trenutni interes svoju prijateljicu Hanu i njezin GameBoy. Uvrijeđeno je otišao doma bez svakodnevnog društva, a idući dan je bilo isto i to tako traje već tjedan dana. Žalosni su i jedno i drugo, vidi se da pate, ali ne popuštaju, Noah je uvrijeđen i čeka da mu ona prva priđe, a ona ne zna što je napravila krivo i zašto ju Noah više ne šljivi.
Noin zaključak cijele situacije je ''Sve su cure iste. Cure su IRITANTNE!''.
Stvarno smo bezvezne mi cure. Morale bi poraditi malo na tome da ne izlazimo iz gušta svome muškarcu NIKADA.
Lea je još mala, ali naučit će i ona kako stvari stoje u muško-ženskim odnosima. Nema tu baš puno prijateljstva, sve se vrti oko ljubavi ili simpatije, bilo da je ona jednosmjerna ili obostrana.

Nakon dugo vremena velike puse vam šalje Monika Toroman

mtoroman@inet.hr

Prethodni članakIdealan trenutak za ostati trudna!
Sljedeći članakSladoled u Varšavskoj