Djeca koja odrastaju uz sestru mentalno su stabilnija!

0
101
odrastenje uz sestru stabilnije

Inteligentniji, društveniji...postoje neke stvari u životu koje možete podijeliti samo sa sestrom, ili sestrama (ako vam se posrećilo).

Slobodno pošaljite ovu vijest svojoj sestri. Ja sam je poslala svojim četirima sestrama i dvjema prijateljicama koje imaju svaka po dvje sestre. Koliko sestara...pravo blagostanje!

Inteligentniji, društveniji...

Dakle, ide ovako: istraživanje provedeno na 571 obitelji, piše Večernji list, svojim je rezultatima šokiralo mnoge. Glavni zaključak istraživanja, predstavljenog na godišnjoj sjednici Britanskoga psihloškog društva, je da djeca obaju spolova koja odrastaju uz sestru, mlađu ili stariju, postižu bolje rezultate na testovima inteligencije i da se lakše socijaliziraju od djece koja odrastaju s braćom.

Budi tu dok je teško...

Važnost sestre u životu do izražaja najviše dolazi u kritičnim životnim situacijama, primjerice, kad se roditelji razvode.
"Manje je rastavljenih obitelji među parovima koji imaju žensku djecu, a prolaze li djeca kroz rastavu, puno je lakše podnose ženska djeca" - rekla je Liz Wright, voditeljica istraživanja.

 

Prethodni članakSupermame zbog kojih se osjećamo loše
Sljedeći članakŠto točno doživljavaju djeca alkoholičara