Djevica

0
3068

DJEVICA - dijete
23.kolovoza - 21.rujna
Šesti horoskopski, ženski i vladajući znak
Element: Zemlja
Planet: Merkur
Vaše dijete, rođeno između 23. kolovoza i 21. rujna, u trenutku kada Sunce ulazi u znak, pod utjecajem je planeta Merkura, koji simbolizira mentalnu aktivnost, potrebu za razumijevanjem, poimanjem stvari, racionalnim rasuđivanjem. Morate biti svjesni da to dijete neće reagirati na nerazuman i nekontroliran pristup, niti prihvatiti ideje drugih, a da ih i sam ne otkrije; za njega ništa nije jednostavno.

Kao šesti znak, kraj prvog poluciklusa, ono u sebi nosi svo iskustvo iz prethodnih znakova, da bi napravilo sintezu između nepromišljenosti i želje za akcijom Ovna, stabilnosti i materijalizma Bika, radoznalosti i nestalnosti Blizanaca, potrebe za sigurnošću i umjetnosti Raka, kreativnosti i ambicije jednog Lava. Ono zna da sve to može biti dobro, ali da ipak treba sve to donekle preoblikovati i pretvoriti u nešto korisno i praktično.

Vaša mala Djevica je malo stidljiva pred životom, nedostaje joj malo hrabrosti. Ona više voli razmišljati, proučavati i promatrati nego reagirati i nastupati, znajući da život nije jednostavan, pa je zato nepovjerljiva i povučena. Ona se malo boji osjećaja i svojih instinkta. Za nju ništa nije ni crno ni bijelo. Ona vjeruje da sve može objasniti i urediti; prikuplja, upija, analizira i rješava. Prilično uvjerljivo i ozbiljno, Djevica voli davati savjete, bitikorisna; voli pomagati roditeljima, braneći ih od životnih poteškoća.

Postoje dva tipa Djevice. Ovaj koji je upravo opisan također je i dominantni tip, iako posjeduje i neke karakteristike drugog: brbljavost, aroganciju, nervozu, neracionalno i nepromišljeno ponašanje.

 

INTELIGENCIJA

 

Inteligencija vašeg djeteta je selektivna, izbirljva, logična, kritična, praktična, razumna i racionalna. Sve što mu dođe do ruke, ono brzo i odmah analizira, ne dopuštajući da osjećaji nadvladaju razum i logiku. Njegov duh nije u službi akcije, borbe ili utopijskih planova. Ono nema snagu moći, ali je vrlo nezgodno, jer se ne želi da naći na prvom mjestu, u prvim redovima; ne voli se isticati, jer zna da sve ima i svoje naličje i da "ono što je danas gore, sutra može biti dolje". Ono čuva svoj mir, ne voli rizike. U stvari, ovo je dijete izuzetno pametno i inteligentno.

Sposobno je i kao stvoreno za savjetodavca, desna ruka za ambicioznije znakove, to je i tip "sive eminencije". Psiholog i radoznalko, ono će pružiti odlične savjete onima koji žele veći uspjeh, previše okupirano životom uopće, ono često zaboravlja da ga i samo živi. Ne gubite vrijeme u razgovoru s njim, ono se od malih nogu sprema za velikog intelektualca.

 

LJUBAV

 

Privrženost i osjećaji vaše male Djevice neće se pokazivati velikim izljevima nježnosti: ona vas neće grliti oko vrata, obasipajući vas toplim poljupcima svakih pet minuta. Ona nesvjesno zna da je najbolji način da upropasti svoj unutarnji život, u kome je sve sređeno, gdje ništa nije suvišno, taj, ako slučajno bude odbačena, što bi za nju bilo fatalno. Ona vas duboko voli, što će vam dokazati na tisuće načina; poslušat će vas, iako ponekad vrlo nerado. Ali, ona nikako ne podnosi naredbe i ne voli ulaziti u sukobe. Zato pružite vašem djetetu Djevici puno pažnje, ljubavi i nježnosti; često ju mazite i nosite. Dijete Djevica u djetinjstvu je prilično mirno, udubljeno u "svoj svijet", već na putu da postane samostalno i individualac.

 

PRIJATELJSTVO

 

Dijete Djevica je vjerno. Ima veliku potrebu savjetovati druge, pomagati im, činiti im usluge, istodobno analizirajući njihovo ponašanje, promatrajući ih i razmišljajući. Ono je realist i praktičar, ono ne voli druge koji bi htjeli "mijenjati svijet", pričati nemoguće priče o čarobnom štapiću, princezama itd., već one s kojima će razgovarati o praktičnim i konkretnim stvarima.

Dragi roditelji, bilo bi lijepo kad bi naučili vaše dijete i da se malo "ludira". Pozovite njegovo društvo, maskirajte ih, naučite ih da recitiraju i da se zabavljaju, igrajte se s njima. Pronađite mu "slabu točku", ne iritirajte ga, ali i ne dopustite da se previše osamostali.

 

ODGOJ

 

Za ovo dijete roditelji ne predstavljaju mitska bića niti su idealizirani, ali su oni ipak konkretni i realni, kako bi ga odgajali i omogućili mu da sredi svoje misli i ideje. Ne zaboravite na njegovu želju da čuva svoje stvari, ali mu ne zamjerajte ni na pretjeranoj pedantnosti. Obično se boji rizika i zato ne zna uživati usvakodnevnomživotu. Privlači ga sve što zahtijeva analizu i inteligenciju, ono kritizira sve ideje i koncepcije osjećajnog i tajanstvenog porijekla, postajući savršeni praktičar. Pokušajte mu nabaviti malog psa ili mačku jer ono voli životinje. Ovo dijete obožava čitanje.

Dijete Djevica, s potencijalom izuzetnih kvaliteta, trebalo bi više vjerovati u život, kao i u sebe samoga, prihvaćajući stvarnost onakvu kakva jest, bez etiketa, klasike, konvencija. Tako bi bilo iznad prosjeka, čak - genij, jer spoj Saturna i Merkura daje univerzalno dijete, iako ponekad gunđalo i cjepidlake.

 

OBRAZOVANJE

 

Dijete Djevica je vrlo metodično i marljivo. Njegov školski pribor izuzetno je uredan. Ono ne voli sjediti u prvom redu, blizu pogleda učitelja. Učitelj mu ne treba pokazati posebnu naklonost, jer je važno samo da mu prenese znanje, objasni predmet, što ono brzo shvaća i uči. Za ovo dijete pohađanje škole predstavlja normalan, logičan čin. Ono ima veliku želju i potrebu za kulturom, intelektualnom i duhovnom hranom. Ako nije nedisciplinirano, već vrlo dobar učenik, ono radi svoje zadatke na vrijeme, iako ne s mnogo ljubavi; brzo pamti i ima svoje metode rada. U slučaju velikog uspjeha, pohvalite ga i recite mu da je njegova uloga bila najvažnija, iako ono često ostaje u drugom planu.

 

IGRE

 

Za dijete Djevicu dobrodošle su sve igre koje zahtijevaju njegov logičan duh. Ono se voli igrati s drugom djecom. Voli biti veterinar, igrati se «malog doktora» i sl. Voli sve igre koje će ga navesti da sanjari i putuje.

 

SPORTOVI

 

Iako nisu strastveni sportaši, male bi se Djevice trebale baviti nekim sportom, poput tenisa ili nogometa, za koje su prilično nadareni. Ipak, Djevica je više intelektualni tip. Nježno, nervozno, uznemireno i puno strepnje, ono bi se najljepše opustilo vježbajući laku gimnastiku, što bi ga odmaralo, čak malo ulijenilo, smirilo i uspavalo.

 

ZDRAVLJE

 

Ovaj znak je vezan za probavne funkcije, a slabe su mu točke trbuh i živci. Mala Djevica se jako boji bolesti i najmanja nelagoda ju uplaši. Ona kontrolira i analizira svoje tijelo neprestano. Njen strah od rizika čini ju vječnim plašljivcem. Vrlo nervozna i blokirana, često ima problema sa probavom, najčešće na psihičkoj bazi. Dok je malo, ovo dijete nije baš ludo za hranom.

 

POZNATI ROĐENI U ZNAKU DJEVICE: Cezar, La Fayette, Richelieu, Hegel, Tolstoj, M.Chevalier, A. Christie, Goethe, Onassis, Greta Garbo, Julio Iglesias.

Prema izvoru www.vrticiportal.com

Prethodni članakLav
Sljedeći članakVaga