Dobrodržeća koka u novoj kolekciji

0
129

Gotovo svako jutro, kad beba ponovno zaspi i blaženo miruje u svom krevetiću, kad su klinci nahranjeni, perilica posuđa upogonjena (nadam se da će se prokl… tableta ovoga puta otopiti i da neću morati prati ponovno na ruke), ručak izvađen iz škrinje… sjedam na svoju pilates loptu i kompitam. Provjeravam mailove – tražim spasonosnuponudu honorara za mali večernji trud, prijateljsko pismo iz dalekoga kraja, pregledavam vijesti i događaje…

Danas gledam novu kolekciju jesen-zima jednog fajn butika u kojemu sam davno kupila nekoliko kvalitetnih stvari. Davno je bilo to vrijeme kad me opasivao broj 38, kad sam se imala kada, za koga i za gdje obući i ne paziti da će me neko najdraže stvorenje pobljuckati ili zagrliti masnim rukama, kad sam šetala i gledala izloge, s parama u novčaniku.

Sada imam Internet na kojemu čeznutljivo gledam manekenke (vidiš, baš takvu bih frizuru htjela, ali nema te frizerke koja mi ne zezne kosu svaki put kad pokušam – poluduga kosa i rep su za mene zakon; kako dobar ruž na usnama – iako je moja darkerska faza odavna prošla, još u prošlom životu…), otvaram prozor u sebe drugu – kakva sigurno još godinama neću biti: vitka, neopterećena pelenama i partekima, kašicama i puzanjem, noćnim bdijenjima i cijepljenjima.
Dok se divim uskoj haljini s velikim gumbima i kopčanjem na leđima, zamišljam se kako upravo u toj haljini idem na informacijesvojim malim curama u srednju školu, za nekih 15-ak godina - dobrodržeća koka od pet banki, u novoj kolekciji.


Mama Konj
 sberakov@gmail.com

Prethodni članakStani malo, grickaj…
Sljedeći članakGrašak ljevičar