Dragi Bože

0
172

Kada se osvrnem iza sebe i pogledam što sve ostavljam u prošloj godini, mogu Ti reći da sam zadovoljna!
Noah je narastao iz moje male bebice u prekrasnog dječaka. Krenuo je u prvi razred sa veseljem i voljom. Počeo je trenirati skokove u vodu, redovito i intenzivno se bavi sportom, nije opterećen time nego ga to zabavlja i veseli. Bio je zdrav cijele godine, nije imao ozljeda! Vedro je i veselo dijete, koje se raduje životu, novim situacijama, ljudima, događajima. Hvala Ti na mome prekrasnom, pametnom zdravom sinu. Moje JA zbog njega ima smisao!!
Preselili smo se u novi stan (podstanarski), zajedno sa Sašom. Prihvatila sam izazov koji si stavio pred mene i drago mi je da jesi. Gradimo nešto novo, pozitivno, stvaramo obitelj, zajednički dom, pružamo jedni drugima podršku, dajemo jedni drugima ljubav, slušamo prijateljske savjete i smjernice za život, govorimo jedni drugima o iskustvima koje smo imali, i onim lošim, ali naravno i onim dobrim. Ljubav je veliki pokretač života. Hvala Ti na novoj obitelji, na prilici da stvorim dom u kojem se svi osjećamo dobrodošli.
Još jedna jako bitna stvar! Poslao si mi u život novog prijatelja, osobu koja me nadahnjuje, koja me nasmijava, koja me ispunjava dobrim osjećajem, koja me tješi, savjetuje, koja me uči životnim tajnama, a istovremeno koja se daje u to novo prijateljstvo kao dijete, nevino i čisto i otvorenog srca. Hvala Ti što imam priliku kroz tu osobu gledati svoj život drugim očima, jer prijatelji su prozor u svijet.
Naravno da nisam zaboravila niti sve one ljude koji su uvijek uz mene, moji mama, tata i moj brat. Zahvalna sam na podršci koju mi pružaju u svim mojim odlukama. Nekada su možda prebrižni, nekada se ponesu prezaštitnički, nekada žele ubrzati stvar, ali su tu uz mene i uvijek za mene. Zbog njih se sigurnije krećem kroz život i znam uvijek gdje pripadam.
Ove godine sam uz pomoć starog prijatelja dobila priliku da dio svog život prenesem na papir i podijelim sa nekim nepoznatim ženama, majkama, očevima, sinovima, kćerima, unucima, bakama, djedovima, sa ljudima koji žive svoje živote, a traže riječ utjehe i nade u tuđoj priči. Hvala Ti na ovoj prilici, na novom iskustvu. To me izdiglo iz svakodnevice, to mi je došlo kao ispušni ventil, kao psiholog koji sluša o mojim problemima, kao svećenik pun razumijevanja koji me odriješuje grijeha.

Stvarno sam zadovoljna sa godinom koja je iza mene i uopće se nemam namjeru osvrtati na recesiju, na poskupljenja, na financijske tegobe i na sve one svakodnevne probleme, na kredite, ne plaćene račune, ne isplaćene božićnice, sudske naloge...Sve me to čeka i u ovoj godini pa nije vrijedno spomena. Dragi Bože, hvala Ti na životu koji si mi dao!!!

Sretni i veseli bili, životu se radovali!!! Sretna Vam Nova 2010.!

Monika Toroman

monika@sretnodijete.net

Prethodni članakKompromis
Sljedeći članakOni su mali, ali su veliki