E, baš se isplatilo...

0
85

- Mama, vidiš da vam se isplatilo što ste me nazvali David – rekao mi je jedno jutro desetak minuta prije osam nakon što mi je malim plastičnim brisačem očistio «šoferšajbu» od magle koja se nakupila tijekom noći na autu u dvorištu naše kuće na kraju sela.
Pripremajući se u srcu na njegov odgovor na pitanje koje je sam postavio, a za koji sam znala da će, me kao i uvijek, ostaviti bez daha, pitala sam ga:

- Zašto misliš da se isplatilo?

- Pa, David je biblijsko ime! Znaš da je onaj David iz Biblije svirao neki instrument koji izgleda kao pisano U okrenuto naopako i u sredini ima žice i svima je pomagao. Tako i ja pomažem tebi kad tate nema.
I on ti uvijek sređuje auto i briše stakla...

- Možeš ti meni, sine, pomagati i kad je tata tu – rekla sam mu topeći se od miline dok sam ga vozila u školu i zahvaljivala Bogu tisuću puta što mi je dao takvo divno dijete.

I nema veze što je pomiješao Davida i nekog anđela (ili arkanđela) koji svira citru, harfu ili već neki instrument koji izgleda kao pisano slovo U okrenuto naopako. David je moj junak. Biblijski.
- Mama, je l' i Amalija biblijsko ime? Ona mi je rekla da je.

Nisam mu imala srca reći da nije.

Ljubi vas i štuje Marija Mapilele
marija@sretnodijete.net

* "David nije pomješao nikakvog arkanđela s Davidom, jer je David prema Bibliji svirao citru. To je zapisano u drugom izvještaju o Davidu i njegovom silnom prijateljstvu sa Jonatanom."
Prenosimo komentar koji nam je u e-mailu poslao dipl. teolog, stručnjak za ove teme.
Dakle, ispričavam se čitateljima (i Davidu) - dijete je bilo u pravu.
Živjeli svi mi skupa!

Prethodni članakHakuna Mamama iliti Bez brige (i pameti)!
Sljedeći članakHalloween u Rudama (ili kako smo na Črncu sreli KKK)