Na radionicama Fokus pokus postaju fizika i kemija uživancija

1
294
prostor imaginacije

Ako tražite mjesto u centru Zagrebu za opuštanje i druženje te učenje novih znanja i vještina "Prostor imaginacije" bi vas mogao zadovoljiti. Prostor imaginacije je kreativno mjesto kojem je želja da za djecu, roditelje, pa čak i djedove i bake ponudi cjelovit program u kojem će svatko moći razvijati svoj kreativni potencijal.

Jedan od takvih programa jest i ciklus radionica Fokus pokus, namijenjena svoj znatiželjnoj djeci od 4 do 10 godina! Ne vjerujemo da baš vaše dijete nije znatiželjno i da nikada ne pita ''Zašto je nebo plavo, a mjehurići sapunice šareni?'' ili ''Zašto se na nebu pojavljuju munje kada pada kiša, a duga kada istovremeno pada kiša i sja sunce?'' Možda niste ni sigurni kako odgovoriti na neka od ovih pitanja, e... tu uskaču upravo radionice Fokus pokus!

Na kreativan i razigran način, kroz vlastitu praksu, na radionicama se odgovara na slična i mnoga druga pitanja s područja fizike i kemije. Radionicama se nastoji potaknuti ljubav, volju i interes za učenje ovih naoko kompliciranih, a u stvarnosti neopisivo zanimljivih tema. Rano upoznavanje djece s prirodnim zakonima kroz osobno izražavanje i zabavu, potiče kasniji interes za zdrav pristup učenju. Pokusi, koje djeca sama izvode, osnovna su metoda za znanstvene spoznaje.

Kako bi suvremeno obrazovanje trebalo težiti povezivanju različitih predmetnih područja, a to spajanje voditi u kreativnost i inovaciju, kroz radionice se povezuje umjetničko izražavanje sa znanstvenim i istraživačkim temama. Likovna kreativnosti i umjetničko izražavanje svojstveno je i prirodno svakom djetetu, pa kroz likovnost lakše možemo doprijeti i do drugih jednako zanimljivih i uzbudljivih tema. U zabavnom laboratoriju, osim različitih likovnih tehnika, izvode se uzbudljive pokuse, ispituju i spajaju najrazličitije materijale, uključujući i one koji se koriste svakodnevno u kućanstvu i kuhinji!

Neke od znanstvenih pokusa koje se ispitujuju na radionicama možete pronaći i osobno pratiti u izdanjima Školske knjige ''77 kuhinjskih pokusa'' Milana Sikirice, ''Mali fizičar'' Jasne Bagić Ljubičić i ''Zabavni pokusi iz fizike'' Božene Ratkaj.

Kroz ova nova iskustva djecu zajedno vode Tesa Horvatiček Paradi (diplomirala na Akademiji likovnih umjetnosti u Zagrebu, položila grupu pedagoško-psiholoških predmeta na Hrvatskim studijima, a trenutno studira Waldorfsku pedagogiju ).

Radionice kreću u periodu od sredine rujna do početka listopada, a više informacija o svim programima možete vidjeti na web stranici http://prostor-imaginacije.hr/ ili FB stranici https://www.facebook.com/prostorimaginacije/ .

Prostor imaginacije nalazi se u Dalmatinskoj ulici u Zagrebu.

 

1 KOMENTAR

 1. Moje ime je Lilian N. Ovo je vrlo radostan dan u mom životu zbog pomoći koju mi ​​je Dr.saguru pružio pomažući mi da vratim bivšeg muža svojim čarolijom i ljubavlju. Bila sam u braku 6 godina i bilo je tako strašno jer me je suprug doista varao i tražio razvod, ali kad sam došao na Dr.saguru e-poštu na internetu o tome kako je pomogao tolikom broju ljudi da dobiju svoje bivše i pomoći popraviti odnos. i natjerati ljude da budu sretni u svom odnosu. Objasnio sam mu svoju situaciju, a zatim potražio njegovu pomoć, ali na moje najveće iznenađenje, rekao mi je da će mi pomoći oko mog slučaja i ovdje sada slavim jer se moj suprug potpuno promijenio zauvijek. Uvijek želi biti uz mene i ne može ništa učiniti bez moje sadašnjosti. Stvarno uživam u braku, što je velika proslava. Nastavit ću svjedočiti na internetu jer je Dr.saguru doista pravi čarolija. DA LI JE POTREBNA POMOĆ TAKVA KONTAKT DOKTOR SAGURU SADA VIA EMAIL: drsagurusolutions@gmail.com ili WhatsApp +2349037545183 On je jedini odgovor na vaš problem i čini da se osjećate sretni u svom odnosu.
  1 LJUBAVNI ZAPOVJED
  2 WIN EX BACK
  3 VOĆA ŽENE
  4 PROMOCIJA SPELL
  5 ZAŠTITA ZVUKA
  6 POSLOVNI ZATVOR
  7 DOBRA ZVUKA ZA POSAO
  8 LOTTERY SPELL i COURT CASE SPELL.

KOMENTARI