Na radionicama Fokus pokus postaju fizika i kemija uživancija

0
420
prostor imaginacije

Ako tražite mjesto u centru Zagrebu za opuštanje i druženje te učenje novih znanja i vještina "Prostor imaginacije" bi vas mogao zadovoljiti. Prostor imaginacije je kreativno mjesto kojem je želja da za djecu, roditelje, pa čak i djedove i bake ponudi cjelovit program u kojem će svatko moći razvijati svoj kreativni potencijal.

Jedan od takvih programa jest i ciklus radionica Fokus pokus, namijenjena svoj znatiželjnoj djeci od 4 do 10 godina! Ne vjerujemo da baš vaše dijete nije znatiželjno i da nikada ne pita ''Zašto je nebo plavo, a mjehurići sapunice šareni?'' ili ''Zašto se na nebu pojavljuju munje kada pada kiša, a duga kada istovremeno pada kiša i sja sunce?'' Možda niste ni sigurni kako odgovoriti na neka od ovih pitanja, e... tu uskaču upravo radionice Fokus pokus!

Na kreativan i razigran način, kroz vlastitu praksu, na radionicama se odgovara na slična i mnoga druga pitanja s područja fizike i kemije. Radionicama se nastoji potaknuti ljubav, volju i interes za učenje ovih naoko kompliciranih, a u stvarnosti neopisivo zanimljivih tema. Rano upoznavanje djece s prirodnim zakonima kroz osobno izražavanje i zabavu, potiče kasniji interes za zdrav pristup učenju. Pokusi, koje djeca sama izvode, osnovna su metoda za znanstvene spoznaje.

Kako bi suvremeno obrazovanje trebalo težiti povezivanju različitih predmetnih područja, a to spajanje voditi u kreativnost i inovaciju, kroz radionice se povezuje umjetničko izražavanje sa znanstvenim i istraživačkim temama. Likovna kreativnosti i umjetničko izražavanje svojstveno je i prirodno svakom djetetu, pa kroz likovnost lakše možemo doprijeti i do drugih jednako zanimljivih i uzbudljivih tema. U zabavnom laboratoriju, osim različitih likovnih tehnika, izvode se uzbudljive pokuse, ispituju i spajaju najrazličitije materijale, uključujući i one koji se koriste svakodnevno u kućanstvu i kuhinji!

Neke od znanstvenih pokusa koje se ispitujuju na radionicama možete pronaći i osobno pratiti u izdanjima Školske knjige ''77 kuhinjskih pokusa'' Milana Sikirice, ''Mali fizičar'' Jasne Bagić Ljubičić i ''Zabavni pokusi iz fizike'' Božene Ratkaj.

Kroz ova nova iskustva djecu zajedno vode Tesa Horvatiček Paradi (diplomirala na Akademiji likovnih umjetnosti u Zagrebu, položila grupu pedagoško-psiholoških predmeta na Hrvatskim studijima, a trenutno studira Waldorfsku pedagogiju ).

Radionice kreću u periodu od sredine rujna do početka listopada, a više informacija o svim programima možete vidjeti na web stranici http://prostor-imaginacije.hr/ ili FB stranici https://www.facebook.com/prostorimaginacije/ .

Prostor imaginacije nalazi se u Dalmatinskoj ulici u Zagrebu.

 

Prethodni članakZavirili smo na Relax Kids program
Sljedeći članakSmije li djetetu biti dosadno?