Grašak ljevičar

0
137

Jučer ušla u 17. tjedan svoje četvrte trudnoće! Bolje zvuči nego da kažem da sam napunila 16 tjedana – čini se bliže kraju, a razmjerno količini sreće što će se tim danom sve završiti/početi, raste i količina straha; da, i nakon tri uspješna poroda. Još uvijek sam u fazi napetog iščekivanja prvih bebinih pokreta… Pretpostavljam da su krive naslage, koje su poput spomenara na mom trbuhu, u vidu polunapuhanih šlaufa ostavili njegovi prethodnici – što sada, bezbrižno proživljavajući svoje djetinjstvo, ostavljaju naslage bora na mome licu (kako smijalica, tako i onih brigalica).

Legnem na lijevi bok i pokušavam zaspati, ali me muževo hrkanje dovede u napast da ga malo grublje upozorim na kućni red koji propisuje noćnu tišinu. Pogurnem ga nježno i okrenem se na desni bok – trbuščić se poslušno prevali i nastavim napeto pratiti situaciju – jedva susprežući disanje. Evo ga! Osjeti se blago komešanje! Čini se da je mali/mala ipak zauzeo stav prema centru, umakao lijevo. I dok razmišljam kako će maleno biće biti možda poznati ljevičar, uvijek spreman ustati u obranu svojih utopijskih ideja o jednakosti i solidarnosti (nažalost, ljudska rasa vjerojatno još stoljećima neće dorasti tu razinu prevladavanja vlastitoga ega i odreći se materijalističkih shvaćanja), kroz glavu mi naglo prozuji da bi mogao biti i lijevi napadač (ili ono nešto u nogometu što trči stalno po lijevoj strani terena dok naganjaju loptu od gola do gola) i stresem se pomislivši da bi mogao izrasti u dečka kojega samo lopta i trava zanimaju dovoljno da bi pokrenuo svoje male sive stanice, a zatim u 17. na treningu nekog ž-ligaškog seoskog kluba sredi nogu pa zezne i sebe i mene za dalju budućnost. Stresem se od misli što ih donosi njegov izbor«ljevice».

Na lijevom boku pokušavam ne gledati kišu što se slijeva prozorskim staklom – dvije mašine veša se već treći dan suše na vlažnoj južini, a sad još i kiša…
Desni bok i blagi pokreti «ljevičara»…
A možda je to samo današnje varivo od graška na svom (ne)sretnom putovanju mojim probavnim traktom?

Mama Konj

Sanja Beraković sberakov@gmail.com

Prethodni članakDobrodržeća koka u novoj kolekciji
Sljedeći članakHakuna Mamama iliti Bez brige (i pameti)!