Ja sam AHA Ana

0
90

Majka, domaćica, psihologinja, psihoterapeutikinja, privatna poduzetnica. Imam 36 godina, muža Damira, kćerkicu Melitu od 3 godine i 3 mjeseca i u trbuhu jednu bebicu od 17 tjedana. Oduvijek živim u Zagrebu, trenutno u centru grada i ozbiljno razmišljam da buku i asfalt zamijenim nekom kućicom s vrtom i voćnjakom u mirnoj okolici Zagreba.

Moj život je puno zahtjevniji sada otkada sam mama i imam svoju privatnu praksu i u njemu puno, puno više uživam. Prije sam radila poslove u firmama kao organizacijska psihologinja, stjecala znanja i iskustva, a oduvijek sam znala da želim sama voditi svoj posao. Od dana kada sam se zaposlila do trenutka dok nisam dala otkaz na zadnjem poslu sam znala: Ako je to to, onda ja to ne želim. Želim više slobode, više odgovornosti, više vlasništva nad svojim slobodnim vremenom, više prostora za svoje ideje i manje besmislenog čekanja da završi radno vrijeme, ako sam već odavno završila sve poslove za taj dan.

Sada imam vremena za svoje dijete, druženje s mužem, vremena za svoj posao, koliko radim toliko imam, mogu uzeti odmor kada sam umorna, mogu više raditi kada imam energije i inspiracije. Ima takav stil života i nedostataka, primanja su nesigurna, tržište je kolebljivo, ja radim dok se drugi ljudi odmaraju, popodne, navečer i vikendima, ne stižem se družiti s prijateljima koliko bih voljela, no uz dobru organizaciju vremena i dogovore unaprijed i to nadoknađujem.

Zašto AHA Ana? Moje savjetovalište se zove AHA Savjetovanje. Ime je dobio po AHA! doživljaju, a to je ono kada vas nešto dugo muči, ne znate kako bi riješili neki problem ili ga ne razumijete baš dobro i onda vam odjednom sine: Aha! To se zove uvid i ja sa svojim klijentima često radim na način da ih potičem da sami dođu do uvida: što je to što rade sami sebi, kako se to odražava na njihove živote i kako si onda mogu pomoći.

Pisanje sam otkrila tek nedavno, oduvijek sam više voljela čitati, a onda mi je posao privatne psihologinje i psihoterapeutkinje donio novi izazov – potrebu da napišem dobre i zanimljive stručne tekstove. Još jednom sam otkrila kako vježbom mogu puno toga postići, jednom kada smognem snage baviti se nečim što mi je teško i ne ide mi dobro baš iste sekunde. Čak sam napisala nekoliko zgodnih tekstova i tako me pronašla Marija – Hakuna Mamama i pozvala da se pridružim ekipi kolumnistica. Naravno, da hoću! Hvala, hvala, kakva čast!

Pa ću ja tu pokušati pisati o svom doživljaju majčinstva, teškoćama i ljepotama privatnog posla, kako je to biti psihologinja i psihoterapeutkinja, kako je biti trudnica i na kraju pomažu li mi moja stručna znanja u izazovima podizanja jedne predivne čovječuljčice. Odmah ću vam otkriti ovo zadnje: Malo da, ali ne!

Puno vas pozdravljam!

AHA Ana
ana@aha-savjetovanje.hr

Prethodni članakSmije li mama imati svoju sobu?
Sljedeći članakS(p)retno dijete