Ja sam Mala Pukele

0
193

Imam 26 godina, a ponekad 26 mjeseci. Ja sam Ana Pulek - Mala Pukele (tako sam svoje ime i prezime izgovarala kad sam bila mala). Jedan indeks nije mi bio dosta.

Razmišljajući kako da vam se predstavim, krenula sam kao i većina nas s osnovnim podacima: dob, spol, zanimanje...I najednom se uhvatim kako pišem da imam 25, a ne 26 godina. I opet ona činjenica koja mi svako malo govori kako ne živim život Ane od 26 , već Male Ane koja me svakodnevno podsjeća kako nas demografski podaci nimalo ne određuju...

No ipak, za one koji slučajno rade u Hrvatskom zavodu za statistiku nešto o meni:
Ana Pulek, rođena jednog ljetnog dana 1983. kad je zabilježen pad investicija tadašnje države na 23,2% i nitko nije znao kako će do šećera i kave. Živim u domaćinstvu s majkom, ocem, mlađim bratom i psom.

Posjedujem 176 cm visine, manjak ženskih atributa na pojedinim dijelovima tijela, diplomu iz ekonomije, novi indeks jer mi jedan nije bio dosta, posao u Jednom od gradskih ureda, 2 objavljene priče za djecu na ovom portalu, bivam u vezi od 15 mjeseci.

A sad JA: uglavnom imam 26 godina, ponekad 26 mjeseci, diplomirala sam strahove, magistrirala na pitanju kako ne biti dijete prosjeka, bilježim skoro 5 godina psihoterapijskog iskustva, otkrivenu i napola realiziranu želju za pisanjem, buntovnički duh koji mi je često otežao stvari u životu, ljutnju na poredak u svemiru.
Beskrajno lajava, nikad prerasla fazu:“ a zašto?“, tatina sam princeza, mamino malo zlo, s bratom i dalje u vječnoj borbi za monopol roditeljske ljubavi, užicarit ću pažnju kad god treba...sve u svemu, dijete sam kao i svi odrasli i ne bojim se to priznati.

Kratke crtice iz rada na sebi i svakodnevnih iskustava koja me (m)uče, zabavljaju, rastužuju, podižu i sputavaju, podijeliti ću ovdje i s vama...
Svi koji se žele igrati pozvani su, i neka donesu svoje igračke, ne lažimo se, svi ih imamo.

Ana Pulek
anapul5@gmail.com

Prethodni članakNovogodišnja
Sljedeći članakVeliki i mali šmrkavi