Jastučić za lijepe snove

0
134

Jednog dana, povodom moga rođendana, stigli su pokloni sa svih strana. Razne lutke, knjige i autić, ali najneobičniji poklon bio je mali jastučić!
Pogledam njegova četiri uha i naslonim glavu na sred njegova trbuha. Za jedno uho jastučića svilena, bila je poruka sašivena; «Slatko snivaj dok ne svane dan, a ja te čuvam i krasim tvoj san»!
U žaru igre bila sam cijeloga dana i vrlo uzbuđena zbog svoga rođendana. Jastučić sam ostavila i na njega zaboravila.
Kad je palo veče mama mi reče: «Vrijeme je za krevet, već je sati devet! Lezi na svom novom jastučiću, a ja ću ti ispričati lijepu priču.»
U mojem neobičnom snu, jezero od mlijeka, a pored njega tata čeka. Kaže da doručak spravlja i da je takav doručak izvorzdravlja! Iznenada me prođu žmarci jer shvatim da u mlijeku plivaju žganci.
Malo sam se rastužila, al' ipak sam mlijeka popila. Slijedeće večeri rekla sam jastučiću da želim sanjati ljepšu priču!
Te noći jezero je bilo blatno i smeđe boje i pogledam unutra neki ljudi stoje. Opet sam se rastužila, al' uskoro sam bolje vidjela.
Mama i tata se slade u jezeru od čokolade! Brzo sam skočila i u njemu se rado smočila. Hvala novom jastučiću što sam sanjala tako slatku priču!

Napisala Sandra Sabljak sandoradra@gmail.com

Priča je ilustrirana originalnim fotografijama prvog zagrebačkog modnog salona za bebe i djecu "moj Mali dućan" vlasnice akademske slikarice Đurđice Zelmanović Kraljević 
www.mojmaliducan.com.hr
Ondje možete naručiti prekrasnu, ručno šivanu ili pletenu odjeću i potrepštine za djecu - podbradnjake, haljinice, odjela za krstitke, patchwork prekrivače, jastučiće ... sve po želji s apliciranim imenom vašeg djeteta, sve od prirodnih materijala, svile, vune... Uglavnom - dućan iz snova sa stvarima kave bebe i djeca i zaslužuju

www.mojmaliducan.com.hr

Prethodni članakTajni život kutije za igračke
Sljedeći članakKarlo ne voli prati zube