Kako odabrati dobra kolica?

0
158
dobra kolica za bebu

Jedna od najčešćih dvojbi budućih roditelja odnosi se na odabir kolica za bebu. Tržište je pretrpano različitim modelima od popularnih tzv. tria-trodjelnih kolica, dua-dvodjelnih, pa sve do klasičnih dubokih kolica.

Ono o čemu treba voditi računa je da svakako imaju ležeći položaj za novorođenče, ali i da se mogu podešavati u poluležeći i sjedeći položaj ovisno o djetetovim potrebama.

Dobro je da imaju navlaku za noge koja će vam trebati u hladnim zimskim danima, a dobra je opcija i navlaka za kišu. Na kraju, ali ništa manje važno, moraju se lako sklapati i ne biti preteška.

Kupnja trodjelnih kolica je najčešći odabir roditelja, jer u jednom potezu dobivate sve što vam je potrebno. Prvo je tu košara u kojoj malena beba može boraviti cijeli dan, a vrlo je dobro zaštićena sa svih strana. Autosjedalica kao vrlo važan segment prati dijete od prvih dana do nekih (u praksi) 9-10 mjeseci. Na kraju imate kolica s kompletnom opremom – s navlakom za noge, kišu, zaštitnom kupolom, koja se vrlo lako sklapaju i praktična su. Također je tu i torba za bebine stvari. Važno je da će vam takva kolica služiti čak do djetetove treće godine.

Budite objektivni

Zanimljiv model su i duo kolica koja se sastoje od autosjedalice i samih kolica. S obzirom da ovdje nema košare, a u autosjedalici dijete ne bi trebalo provoditi duže vrijeme do nekih tri-četiri mjeseca, važno je da kolica imaju ležeću poziciju i da su dobro zaštićena kupolom i navlakom za noge. U tom slučaju će vam i ovaj model biti jako praktičan.
Naš savjet je da objektivno pristupate svakom modelu, pogledate sve prednosti i nedostatke i na kraju ih uskladite sa svojim željama i mogućnostima. A bebici je ionako svejedno u čemu se vozi, važno joj je samo da ste vi blizu.

 

Prethodni članakPravilno održavanje izdajalice
Sljedeći članakČuvajte bebe od sunca!