Naslovna Najave događaja Kamo s djecom tijekom proljetnih praznika 2017.?

Kamo s djecom tijekom proljetnih praznika 2017.?

224
189
contessa posjed
Proljetni kamp na posjedu Contessa

Najljepši dio proljeća, odmah nakon proljetnica, su proljetni praznici. Za školarce izvor radosti, za njihove (pre)zaposlene roditelje - izvor briga. Kamo s djecom tijekom praznika? Kako im organizirati i kvalitetno ispuniti vrijeme? Donosimo vam preporuke za cjelodnevne kampove i organizirane izlete za školarce. Pažljivo smo izabrali programe koje su osmislili i provode ih stručnjaci koji se bave djecom a na kojima ima još nešto slobodnih mjesta.

1. Dječji klub Zmajo

Gdje: Svetog Mateja 19, 10 000 Zagreb

Za koga: djeca 5 - 12 godina

Cijena: 130 kuna/dan, za 4 ili više dana popust 15%.

Prijavedjecjiklub.zmajo@gmail.com, tel: 091/5780807, 091/5065552

Program: 13.04. – 21.04. 2017.: cjelodnevno druženje za djecu uz program koji će djeci omogućiti nezaboravan provod, puno sporta, kreativnosti, zabave i smijeha. Djecu čeka svaki dan jedna kreativna radionica, igra vani na obližnjim igralištima i parkovima, druženje i crtanje unutra i razne društvene igre.  Tijekom cjelodnevnog boravka djeca imaju doručak, ručak i voćnu užinu.

Više informacija: FACEBOOK i WEB.


2. Proljetni kamp u La La Land

Gdje: Restoran i park Maksimir, Zagreb

Za koga: školarci 1. - 4. razreda

Cijena: 850,00 kn, u cijenu su uključeni doručak, ručak i užina u organizaciji restorana Maksimir gdje će se održavati aktivnosti u zatvorenom.

Prijave: lalaland@lalaland.hr, 095 8733 008

Program: 18. do 21. travnja, svaki dan od 8:00 do 16:00 sati (mogućnost dolaska od 7:30 te odlaska od 17:00 sati)

S obzirom da je proljeće vrijeme zanimljivih i upečatljivih promjena u prirodi i okolišu, program kampa imat će naglasak na istraživačkim aktivnostima na otvorenom. Djeca će tako sudjelovati u šumskom safariju gdje će se upoznati sa živim svijetom šume, kako na tlu i u krošnjama, tako i ispod površine, klasificirati će i bilježiti razne biljke i njihove dijelove, učiti o znanstvenim temama koje se kriju u pozadini šumskog života. Koristeći pravu laboratorijsku opremu uz neizostavne mikroskope, povećala, epruvete, posudice za uzorke, pincete i drugo, djeca će iskusiti život znanstvenika i sami osmišljavati i izvoditi pokuse iz kemije, fizike i biologije, a naučeno će primijeniti u konstruiranju vlastitih funkcionalnih izuma znanstvenih igračaka od kojih će neke ponijeti kući skupa s pozitivnim iskustvom vezanim uz učenje i znanost. Osim biologije, prirode i društva, kemije i fizike djeca će jedan dio dana provesti na kreativnim aktivnostima poput slikarstva, izrade različitih predmeta i crtanju grafita. Sportske aktivnosti sastavni su dio svakog dana trajanja kampa. Vjerujemo da svako dijete u sebi krije neki talent a kroz naše plesno-pjevačo-glumačke radionice, otkrit ćemo koji talent svako dijete u sebi krije.

Više informacija: FACEBOOK i WEB


3. Proljetni praznici na predivnom posjedu Contessa

Gdje: Budrovci 27, 47201 Draganić, oko 30 minuta vožnje od Zagreba

Za koga: djeca 6 - 12 godina

Cijena:

Prijave: info@contessa.hr, posjed.contessa@gmail.com ili 095 808 1300

Program: Aktivnosti se odvijaju 3 dana, 13.-15.04.2017 (četvrtak-subota) i 18.-20.04.2017 (utorak-četvrtak) 9 - 16 sati

Djecu čeka jedinstvena avantura putovanja u doba princeza i vitezova. Na bajkovitom posjedu Contessa djeci se pruža pravi ugođaj ladanjskog života u kojem su nekada uživale grofice i grofovi!

Mali polaznici kampa će uživati u oblačenju u kostime, jahanju, izletu u Ozalj i druženju uz voditelje i animatore. Pruža se i mogućnost oglednog sata. Na kraju djeca dobivaju diplome.

Djeci je osiguran doručak, ručak i snack i svi materijali za radionice.

Više informacija: FACEBOOK i WEB


4. Marljive pčelice, odmorite se u Prostoru imaginacije

Gdje: Prostor imaginacije, Dalmatinska 17/1, Zagreb

Za koga: za djecu 6 - 10 godina

Cijena: 1 dan - 100 kn, 4 dana - 340 kn, dolazak na pojedinačne radionice ili ostanak iza 14 sati po dogovoru

Prijave: mi@prostor-imaginacije.hr

Program: od utorka 18.4. do petka 21.4. od 9:30 do 14 sati

Dok roditelji rade – i mi ćemo raditi... Dobro, nećemo baš raditi – raditi, nego ćemo se baviti kreativnim aktivnostima! Povezati ćemo u jednu cjelinu crtić, kreativnu-lutkarsku radionicu i dramske igre! Naš tematski praznični tjedan bit će posvećen našim prijateljima – životinjama! Kućni ljubimci, divlje životinje, imaginarne životinje... Bit će nas pun prostor. Dani će nam izgledati ovako: red crtića, red kreativno-lutkarskih radionica, red dramskih igri. Nešto ćemo i prigristi pod pauzom, da možemo još bolje stvarati! Poslije ove radionice  djeca imaju mogućnost nastaviti u istom prostoru druženje na Relax Kids radionicama (pogledajte točku 5).

Crtići koje ćemo gledati i kasnije obrađivati kroz radionice:

Više informacija: WEB 


5. Proljetne Relax Kids radionice

Gdje: Prostor imaginacije, Dalmatinska 17/1, Zagreb

Za koga: za djecu 6 - 10 godina

Cijena: 80kn/radionica

Prijave: mi@prostor-imaginacije.hr

Program: od utorka 18.4. do petka 21.4. od 14 do 16 sati

Radionice programa Relax Kids sačinjavaju strukturu od 7 koraka kroz koje se djeca uče umiriti, fokusirati i opustiti - ples i pokret, vježbe glume i relaksacije, istezanje, uzajamnu masažu, disanje, afirmativne rečenice, svjesnu pažnju i vizualizaciju. Provodi se u manjim grupama, a ovisno o uzrastu, djeci se pristupa na njima kreativan i zabavan način, učeći ih jednostavnim i djelotvornim tehnikama svjesne pažnje, kontrole stresa, korištenja pozitivnih afirmacija i tehnikama opuštanja koje ih uče kako razviti kreativnost, samopouzdanje, koncentraciju i vizualizaciju razvijajući i pružajući im na taj način vještine i alate koji ostaju za cijeli život.

"Dobro došli na čarobno mjesto gdje svi mogu biti ono što jesu i gdje čarolija nikada ne prestaje! Mjesto gdje su sva djeca voljena, podržana, sigurna i shvaćena i gdje se mogu kroz opuštanje i igru zabavljati i učiti na sasvim jedan drugačiji način, a gdje roditelji mogu uživati gledajući kako njihova djeca rastu u pozitivne i samopouzdane osobe, sigurne u sebe i ispunjene ljubavlju i srećom u svemu što rade.Veselimo se zajedničkom učenju i druženju na čarobnom mjestu gdje sve što zamislimo i ostvarimo i gdje naša djeca započinju svoj dan osmijehom i srcima punim ljubavi, pažnje, razumijevanja i samopouzdanja!" Mirjana Petković, voditeljica radionica, licencirani life coach i licencirani Relax Kids Coach.
 Više informacija: WEB
Prethodni članakAntistres loptice za jednu kunu!
Sljedeći članakBojanje jaja prirodnim bojama