24.8 C
City of Zagreb
Naslovna Najave događaja Kamo s djecom tijekom proljetnih praznika 2017.?

Kamo s djecom tijekom proljetnih praznika 2017.?

0
234
contessa posjed
Proljetni kamp na posjedu Contessa

Najljepši dio proljeća, odmah nakon proljetnica, su proljetni praznici. Za školarce izvor radosti, za njihove (pre)zaposlene roditelje - izvor briga. Kamo s djecom tijekom praznika? Kako im organizirati i kvalitetno ispuniti vrijeme? Donosimo vam preporuke za cjelodnevne kampove i organizirane izlete za školarce. Pažljivo smo izabrali programe koje su osmislili i provode ih stručnjaci koji se bave djecom a na kojima ima još nešto slobodnih mjesta.

1. Dječji klub Zmajo

Gdje: Svetog Mateja 19, 10 000 Zagreb

Za koga: djeca 5 - 12 godina

Cijena: 130 kuna/dan, za 4 ili više dana popust 15%.

Prijavedjecjiklub.zmajo@gmail.com, tel: 091/5780807, 091/5065552

Program: 13.04. – 21.04. 2017.: cjelodnevno druženje za djecu uz program koji će djeci omogućiti nezaboravan provod, puno sporta, kreativnosti, zabave i smijeha. Djecu čeka svaki dan jedna kreativna radionica, igra vani na obližnjim igralištima i parkovima, druženje i crtanje unutra i razne društvene igre.  Tijekom cjelodnevnog boravka djeca imaju doručak, ručak i voćnu užinu.

Više informacija: FACEBOOK i WEB.


2. Proljetni kamp u La La Land

Gdje: Restoran i park Maksimir, Zagreb

Za koga: školarci 1. - 4. razreda

Cijena: 850,00 kn, u cijenu su uključeni doručak, ručak i užina u organizaciji restorana Maksimir gdje će se održavati aktivnosti u zatvorenom.

Prijave: lalaland@lalaland.hr, 095 8733 008

Program: 18. do 21. travnja, svaki dan od 8:00 do 16:00 sati (mogućnost dolaska od 7:30 te odlaska od 17:00 sati)

S obzirom da je proljeće vrijeme zanimljivih i upečatljivih promjena u prirodi i okolišu, program kampa imat će naglasak na istraživačkim aktivnostima na otvorenom. Djeca će tako sudjelovati u šumskom safariju gdje će se upoznati sa živim svijetom šume, kako na tlu i u krošnjama, tako i ispod površine, klasificirati će i bilježiti razne biljke i njihove dijelove, učiti o znanstvenim temama koje se kriju u pozadini šumskog života. Koristeći pravu laboratorijsku opremu uz neizostavne mikroskope, povećala, epruvete, posudice za uzorke, pincete i drugo, djeca će iskusiti život znanstvenika i sami osmišljavati i izvoditi pokuse iz kemije, fizike i biologije, a naučeno će primijeniti u konstruiranju vlastitih funkcionalnih izuma znanstvenih igračaka od kojih će neke ponijeti kući skupa s pozitivnim iskustvom vezanim uz učenje i znanost. Osim biologije, prirode i društva, kemije i fizike djeca će jedan dio dana provesti na kreativnim aktivnostima poput slikarstva, izrade različitih predmeta i crtanju grafita. Sportske aktivnosti sastavni su dio svakog dana trajanja kampa. Vjerujemo da svako dijete u sebi krije neki talent a kroz naše plesno-pjevačo-glumačke radionice, otkrit ćemo koji talent svako dijete u sebi krije.

Više informacija: FACEBOOK i WEB


3. Proljetni praznici na predivnom posjedu Contessa

Gdje: Budrovci 27, 47201 Draganić, oko 30 minuta vožnje od Zagreba

Za koga: djeca 6 - 12 godina

Cijena:

Prijave: info@contessa.hr, posjed.contessa@gmail.com ili 095 808 1300

Program: Aktivnosti se odvijaju 3 dana, 13.-15.04.2017 (četvrtak-subota) i 18.-20.04.2017 (utorak-četvrtak) 9 - 16 sati

Djecu čeka jedinstvena avantura putovanja u doba princeza i vitezova. Na bajkovitom posjedu Contessa djeci se pruža pravi ugođaj ladanjskog života u kojem su nekada uživale grofice i grofovi!

Mali polaznici kampa će uživati u oblačenju u kostime, jahanju, izletu u Ozalj i druženju uz voditelje i animatore. Pruža se i mogućnost oglednog sata. Na kraju djeca dobivaju diplome.

Djeci je osiguran doručak, ručak i snack i svi materijali za radionice.

Više informacija: FACEBOOK i WEB


4. Marljive pčelice, odmorite se u Prostoru imaginacije

Gdje: Prostor imaginacije, Dalmatinska 17/1, Zagreb

Za koga: za djecu 6 - 10 godina

Cijena: 1 dan - 100 kn, 4 dana - 340 kn, dolazak na pojedinačne radionice ili ostanak iza 14 sati po dogovoru

Prijave: mi@prostor-imaginacije.hr

Program: od utorka 18.4. do petka 21.4. od 9:30 do 14 sati

Dok roditelji rade – i mi ćemo raditi... Dobro, nećemo baš raditi – raditi, nego ćemo se baviti kreativnim aktivnostima! Povezati ćemo u jednu cjelinu crtić, kreativnu-lutkarsku radionicu i dramske igre! Naš tematski praznični tjedan bit će posvećen našim prijateljima – životinjama! Kućni ljubimci, divlje životinje, imaginarne životinje... Bit će nas pun prostor. Dani će nam izgledati ovako: red crtića, red kreativno-lutkarskih radionica, red dramskih igri. Nešto ćemo i prigristi pod pauzom, da možemo još bolje stvarati! Poslije ove radionice  djeca imaju mogućnost nastaviti u istom prostoru druženje na Relax Kids radionicama (pogledajte točku 5).

Crtići koje ćemo gledati i kasnije obrađivati kroz radionice:

Više informacija: WEB 


5. Proljetne Relax Kids radionice

Gdje: Prostor imaginacije, Dalmatinska 17/1, Zagreb

Za koga: za djecu 6 - 10 godina

Cijena: 80kn/radionica

Prijave: mi@prostor-imaginacije.hr

Program: od utorka 18.4. do petka 21.4. od 14 do 16 sati

Radionice programa Relax Kids sačinjavaju strukturu od 7 koraka kroz koje se djeca uče umiriti, fokusirati i opustiti - ples i pokret, vježbe glume i relaksacije, istezanje, uzajamnu masažu, disanje, afirmativne rečenice, svjesnu pažnju i vizualizaciju. Provodi se u manjim grupama, a ovisno o uzrastu, djeci se pristupa na njima kreativan i zabavan način, učeći ih jednostavnim i djelotvornim tehnikama svjesne pažnje, kontrole stresa, korištenja pozitivnih afirmacija i tehnikama opuštanja koje ih uče kako razviti kreativnost, samopouzdanje, koncentraciju i vizualizaciju razvijajući i pružajući im na taj način vještine i alate koji ostaju za cijeli život.

"Dobro došli na čarobno mjesto gdje svi mogu biti ono što jesu i gdje čarolija nikada ne prestaje! Mjesto gdje su sva djeca voljena, podržana, sigurna i shvaćena i gdje se mogu kroz opuštanje i igru zabavljati i učiti na sasvim jedan drugačiji način, a gdje roditelji mogu uživati gledajući kako njihova djeca rastu u pozitivne i samopouzdane osobe, sigurne u sebe i ispunjene ljubavlju i srećom u svemu što rade.Veselimo se zajedničkom učenju i druženju na čarobnom mjestu gdje sve što zamislimo i ostvarimo i gdje naša djeca započinju svoj dan osmijehom i srcima punim ljubavi, pažnje, razumijevanja i samopouzdanja!" Mirjana Petković, voditeljica radionica, licencirani life coach i licencirani Relax Kids Coach.
 Više informacija: WEB
Prethodni članakProljetni znanstveni kamp Koraka do znanosti - priroDA! i njena umjetnost
Sljedeći članakAntistres loptice za jednu kunu!