Karlo ne voli prati zube

0
93

Mama je kupila novu pastu za zube s okusom i mirisom jagode. Bila je tako ukusna, da ju je dječak Karlo radije progutao, nego pristao oprati zube. Mama je pokušala gurnuti četkicu u njegova usta i iščetkati mu zube, ali i te večeri je stisnuo usta i nije ih htio otvoriti. Slijedeće večeri u kupaonicu je uletjela nova četka, pčelica-zujalica koja je zujala kao prava pčelica Maja. Čak je i izgledala poput nje. Ona je uspješno skupljala male i beskorisne bakterijice nekoliko večeri, a onda Karlo ponovno nije htio otvoriti usta. Mama je pozvala u pomoć najdražeg Karlovog lutka „Kruščića“, koji je uspio nagovoriti Karla da opere zube prije spavanja.

Jedne večeri Karlo se opet pobunio zbog pranja zubi. Ovoga puta mama je zamolila tatu da nazove profesora Baltazara na telefon, kako bi ga pitala za savjet što bi mogli učiniti da Karlu bude lakše oprati zube. To je Karla jako razveselilo, te je on opet pristao oprati zube. Nekoliko večeri su zvali profesora Baltazara i izviještavali ga kako je Karlo uspješno prao zube, ali Karlo više nije želio da mu telefoniraju. To ga je počelo jako smetati. Mama je odlučila da Karlo i ona, zajedno odu na pregled kod zubara. Dok su čekali u čekaonici, neki gospodin u njihovoj blizini se držao za obraz. Bio je jako tužan jer ga boli zub. Napokon je došao na red i ušao unutra. Dok je Karlo čekao da dođu na red, čuo je kako unutra zuji neka pčelica vrlo slično njegovoj kod kuće. Kad je gospodin izašao van bio je zadovoljniji i izgledalo je da ga manje boli. Doktorica mu je pomogla da izliječi svoj zub. Napokon su mama i Karlo ušli u ambulantu koja je neobično mirisala. Mama je sjela na stolac i jako otvorila usta. Doktorica je pogledala mamine zube i rekla da je zadovoljna jer mama im zdrave zube. Tada je pitala Karla, da li želi da pogleda i njegove zube, na što je on pristao.
Otvorio je usta, najjače što je mogao i dozvolio doktorici da pogleda njegove zube. Nasmijala se i rekla da je zadovoljnazdravljem njegovih zubi i neka ih pere svako veče, a posebno nakon što pojede slatkiše.

Mama je poželjela nagraditi Karla kad su krenuli kući jer je bio tako strpljiv i hrabar. Karlo je poželio slatkiš, a mama je pristala. Kad su došli kući, Karlo je zatražio svoju četkicu, pčelicu-zujalicu i zatražio da mu se iščetkaju zubi.

Napisala: Sandra Sabljak sandoradra@gmail.com

Prethodni članakJastučić za lijepe snove
Sljedeći članakO vukovima i babarogama