Krava (ni)je ljubičasta!

0
1175
ljubičasta krava

Klinci su najzanimljiviji kad tek počinju kužiti stvari oko sebe, slažu prve rečenice i pokušavaju proniknuti u tajne svijeta koji ih okružuje: «Što je to? Gdje je to? Kako to?» gnjave vas pitanjima, a vi jedva pokušavate uhvatiti konce svih odgovora. Budite strpljivi i pametni, pa im na sva njihova pitanja odgovorite – da ne bi postali neinformirani kad poodrastu.

Britanski Nacionalni sindikat poljoprivrednika je proveo zanimljivo istraživanje na populaciji tinejdžera o podrijetlu namirnica njihova tradicionalnog doručka: jaja, slanina i ječmena kaša.
Rezultati su porazni:

• jaja su neophodan sastojak kruha (misli njih petina)

• ječam raste na drvetu (misli trećina)

• slanina potječe od ovce (25 % ispitanika)
Svi se slatko nasmijemo kad maleni gegavac smatra da je krava ljubičaste boje i da daje čokoladu, da mlijeko nema veze s kravom, kupuje se u tetrapaku u trgovini. Britanska istraživanja pokazuju da i nije sve tako smiješno…
Zato, prvi slobodan vikend i pravac na selo – na čisti seoski zrak, u pravu seosku štalu, baciti pogled na kravicu, kokoši, konje, ovce…
Ako još negdje u blizini ima takvih sela… Ako ne, proguglajte zajedno barem domaće životinje i ispričajte klincima «priču iz davnine».

Autorica: Sanja Beraković

Prethodni članakMale ljutilice (u pubertetu) jako vas trebaju
Sljedeći članakEduvizija - internet portal za lakše učenje!