Kako zabavno i sigurno kuhati s djecom?

0
88
kuhanje sa djecom

Zajedničko pripremanje oborka može biti zabavno, ali i korisno za djecu. Vrlo je važno da već odmalena uče koja je hrana zdrava i dobra za njih. Da bi ih uključili u kuhanje, potrebno vam je malo volje i malo više strpljenja. Ako su već i sami izrazili želju da vam pomognu, nemojte ih odbiti jer „nemate vremena“.

U sljedećih nekoliko koraka naučite na koji način je najlakše „regrutirati“ male kuhare.

>> Pročitajte isto: Kuharica za djecu: Julikina kuharica iz Samobora

1. UČINITE KUHINJU SIGURNOM
Pobrinite se da je djeci dostupan sav pribor za kuhanje, ali ih ipak ne ostavljate bez nadzora, pogotovo one starije koji se već osjećaju sigurnima pri rukovanju nožem, kako ne bi već na početku došlo do nezgoda.

2. PLANIRAJTE JELOVNIK ZAJEDNO

Prelistajte knjigu recepata i pitajte ih što bi rado jeli. Neka vam pomognu pri sastavljanju popisa namirnica koje su potrebne. Ako postoji hrana koju baš i ne ljube, potaknite ih da upravo to pripreme s vama. Uvijek je slađe jesti nakon malo rada!

3. POVEDITE IH U KUPOVINU
Zadužite jedno dijete da čita namirnice s popisa i pobrine se da ništa ne zaboravite. Naravno, pomoći vam mogu i kod pakiranja i nošenja vrećica do kuće.

4. KUHANJE MOŽE POČETI!

Imajte na umu da čak i jednostavni zadaci poput trganja listova salate na manje komadiće ili samo dodavanje pribora predstavlja za djecu veliki uspjeh. Sad je prilika da ih učite kako se pravilno drži nož. Naglas čitajte recept i stavljajte sastojke po redu, jer je redoslijed važan pri kuhanju. Kad je obrok pripremljen, odredite tko će postaviti stol, operite ruke i želimo vam dobar tek!

Autorica: Božica Ringl

Prethodni članakKako promijeniti naviku koja vam neodgovara?
Sljedeći članakKako da vas djeca (po)slušaju