Kuharica za djecu: "Julikina kuharica iz Samobora"

0
1150
Julikina kuharica

U Gradskoj knjižnici Samobor nedavno je predstavljena sasvim posebna i neobična kuharica za djecu.

Nova kuharica za djecu zove se "Julikina kuharica iz Samobora" autorice Vlatke Lamot Lajšić. To je prvenstveno knjiga za djecu, a tek potom kuharica. Uz krasne fotografije nastale na radionicama kuhanja, vrlo zanimljivom pričom koja prati recepte i čarobne ilustracije same heroine Julike, ova knjiga/kuharica će vas ostaviti bez daha. Djeca će obožavati stvarati, miksati, miješati, rezati, kuhati i peći.

 

Kuharica za djecu: Julikina kuharica iz Samobora
Sa knjigom "Julikina kuharica iz Samobora" djeca će obožavati stvarati, miksati, miješati, rezati, kuhati i peći.

U ovoj kuharici za djecu možete pronaći jednostavne i fine recepte za djecu i roditelje kako bi zajedno uživali u korisnom stvaranju. Neobično je važno u današnje vrijeme provoditi vrijeme sa svojom djecom.

- Osnova i začetak ideje ove kuharice kao i projekta Julike, krenula je jer sam ja kao majka morala balansirati svoje vrijeme i pokušavati raditi, kuhati, pospremati i provoditi vrijeme sa svojom djevojčicom. Dok sam kuhala razmišljala sam kako bi sada u tom trenutku mogla korisnije provesti vrijeme sa Karlom. I tako sam malo po malo shvatila da je zajednički provedeno vrijeme moguće uključiti u svakodnevne obaveze. Shvatila sam da Karla i ja zajednički možemo obaviti obaveze, a da nam one nisu mrske, naprotiv postaju dio prekrasne svakodnevne rutine koja se pomaknula na jedan viši nivo. Postale smo partnerice u kuhinji – ispričala je V. Lamot Lajsić.

- Julikina kuharica iznimno je koristan priručnik za djecu koja žele naučiti kuhati ili trebaju ideje za usavršavanje vlastitih recepata. U knjizi je objašnjeno što nam hrana daje, što ona znači za naše tijelo te što bi sve trebalo biti na našem tanjuru  kako bismo znali da unosimo dovoljno nutrijenata – napisala je , među ostalim recenzentica knjige Jelena Pugelnik, magistra nutricionizma.

Prethodni članakOvo su najčitaniji autori u 2015. godini
Sljedeći članakDanašnji tinejdžeri su zapravo "screenageri"