Kuhinja po feng shuiju

0
119
feng shui kuhinja

"U feng shuiju kuhinja predstavlja jednu od najvažnijih prostorija u stanu. Kuhinja je mjesto gdje se priprema hrana, pa se energija unijeta u obrok prilikom pripreme prenosi na sve ukućane. Ujedno, to je (najčešće kvadraturom mali) prostor na kojem se susreću vrlo snažni elementi vatre i vode.", kaže Irena Lučić, feng shui savjetnica.

Evo 3 savjeta koje jednostavno možete primijeniti u vlastitom domu:


1) Izbjegavajte smještaj sudopera/perilice izravno uz štednjak

Na taj način dovodite u kontakt vodu i vatru, dva suprotstavljena elementa. Idealno bi bilo kada bi se između našao cijeli kuhinjski element, no ukoliko to nije moguće, sudoper (kada se ne koristi) prekrijte drvenim poklopcem, a na mjesu kontakta sa štednjakom postavite malu zelenu biljku.

>> Pročitajte isto: Dječja soba po načelima feng shuija

2) Organizirajte kuhinju tako da postignete kontinuitet pokreta prilikom pripreme hrane
Nije dobro da se stalno morate vrtjeti po prostoru tražeći potrebno posuđe, tanjure, pribor za jelo. Osim toga, idealno bi bilo smjestiti štednjak tako da kuhar ima pregled nad čitavom prostorijom. To pridonosi osjećaju sigurnosti i sklada te umiruje struju chi energije.

3) Raspoloženje osobe koja priprema obrok, prenosi se na hranu, a zatim i na one koji ju jedu
Kolači iz slastičarnice, makoliko se naizgled činili neodoljivima, jednostavno nemaju čar kakvu imaju mamini kolači. Bakine da ne spominjem. Isto je s juhom, puricom, nekim omiljenim specijalitetima, ali i svakodnevnim cušpajzima. Energija ima moć, energija je bitna. Za to ne morate biti feng shui stručnjak!

Prethodni članakSaznajte ulazite li u brak koji je od samog početka osuđen na propast
Sljedeći članakDijagrami za slijepe u Taktilnoj galeriji