Lav

0
4106

LAV - dijete
23 srpnja - 22.kolovoza
Peti horoskopski, muški i vladajući znak
Element: Vatra
Planet: Sunce
Vaše dijete rođeno je između 23.lipnja i 22.kolovoza u znaku Lava, kroz koji Sunce prolazi tada, simbolizirajući afirmaciju ličnosti, energiju i moć, vlast i snagu u službi "Ja", vitalni impuls upućen izvana, izraz autoriteta, sjaj i blistavost, muški princip, roditelja, oca.

Već odmah treba znati da se vaš mali Lav neće skrivati, kao mali Rak iza vaših leđa, niti drugih stvari da se ne bi vidio, on neće provesti cijeli život uz vašu suknju, dakle, Vaše dijete Lav neće dugo htjeti ostati beba, već jedva čeka da odraste, uzimajući sve za "ozbiljno". Ono je pametno i voli dominirati, suosjećajno je i superiorno. Donekle idealist, kao i svi vatreni znaci, ono voli mitove.

Ova djeca vole luksuzne i skupe stvari, lijepe i dragocjene. Male Lavice sanjaju o skupim haljinicama, a Lavovi - dječaci o najmodernijim traper hlačama. Ovo dijete je obično stvoreno za izuzetne stvari, ne tražite od njega da se ograniči u prohtjevima ili promijeni sklonosti, tako biste ga samo onemogućili da diše slobodno i pravilno, na što nemate pravo. Uostalom, prilagodite se njegovim željama, jer imate zaista izuzetno dijete. Svi njega kopiraju, a ono šeće ponosno, s izvjesnom aurom - aureolom, što privlači druge (to je griva kod Lava).

Zato, dragi roditelji, pomozite djetetu da pronađe način iskazivanja u svom procesu stvaranja, jer je ono u stanju i primijeniti silu, da bi postiglo postavljeni cilj. Ne zaboravite da i ono od vas traži isti viteški stav koji i samo zauzima.

Lav se od malih nogu ponaša kao šef: dok ono spava, ostali idu na prstima i ne kaže se uzalud: "Ne diraj lava dok spava". Dok ovo dijete jede, svi ga moraju gledati s pažnjom i divljenjem. Mali Lav štiti svoje prijatelje, čak i od jačih i agresivnijih. Trpjet će i batine "iz ponosa". Zato, roditelji dragi, obuzdajte njegov urođeni instinkt za vlašću, da iz njega ne bi kasnije nastao okrutni tiranin.

 

INTELIGENCIJA

 

Inteligencija mu je logična i intuitivna. Trebalo bi malog Lava ponekad sprječavati u ostvarenju nemogućih ciljeva, neostvarivih projekata. Svjestan svoje snage i ambiciozan, on je sposoban na vrijeme završiti neku akciju i upotrijebiti svu svoju energiju u službi cilja koji postiže. Ali, on često riskira gubitak, jer želi pothvate iznad svojih mogućnosti. Ali, također, on ne priznaje lako poraz.

Njegov intelektualni kapacitet je vrlo zapažen: on se ne zadovoljava osrednjošću, već selekcionira predmete i ljude koji mu pomažu da proširi svoje znanje. Psihološki, on ne radi ništa uzalud i bez uspjeha i uvijek je siguran da čovjek postaje ono što stvarno i sam želi i zaslužuje.

 

LJUBAV

 

Ovo područje je vrlo važno kod ovog djeteta, ono ima neodoljivu želju da voli i bude voljeno i užasava se svijeta i života bez ljubavi, koja mu pomaže da ostane spontano, toplo, plemenito i strastveno. Ovo će vam dijete dokazati ljubav pravom kraljevskom pažnjom. Ono će prekinuti svoju igru da bi vas obasulo poklonima, brižljivo kupljenim i izabranim: ono ima potrebu za davanjem. Ne oklijevajte s izražavanjem zahvalnosti, radosti, pohvalama. Ako pokažete zanimanje za djecu svojih prijatelja, ono će biti ljubomorno. Ono ne podnosi suparništvo, ono vas voli svim svojim srcem i neće vas izdati, nudi vam povjerenje, ne smijete ga razočarati, to vam ne bi oprostilo.

Iako je mali, Lavovska ljubav je ogromna i mitska. Nije lako živjeti u današnje vrijeme. No, treba ga naučiti da je realnost drugačija od snova; nježno i strpljivo mu objasniti da trubaduri više nisu u modi i da njegovo kraljevsko, viteško srce mora saznati kako da nadvlada maštanja, da ne bi palo s trona zbog neke neispunjene nade.

 

PRIJATELJSTVO

 

Mali Lav obožava biti okružen prijateljima, da bi on vodio igru. Da bi bio kralj ili kraljica, moraš imati skrivene motive, što ovaj mali Lav zna zahvaljujući svojoj osobnosti i magnetizmu. On je vrlo izbirljiv- treba i zaslužiti prijateljstvo i naklonost kralja ili kraljice. Voli dijeliti mišljenje sa svojim odabranicima, jer njihove kvalitete dodaju zrake i svjetlost njegovom sunčanom sjaju.

Trebali bi ga naučiti kako pomoći bolesnom prijatelju, naučiti ga da je lijepo poklanjati neku stvar ili haljinu svojoj prijateljici (ako je u pitanju mala Lavica), čiji roditelji imaju materijalnih problema. Ono će sve to obaviti rado, jer ima srca, plemenit je.

 

ODGOJ

 

Za ovu djecu ste vi, roditelji, nadareni svim kvalitetama, jer ste ipak rodili jednog kralja - Lava, vi očito niste bilo tko. On će ovisiti od odgoja kojeg ćete mu dati. On će prihvatiti vaše ideje, shvaćanja, bit će vrlo osjetljivo dijete na sve vaše slabosti i pogreške jer ono razmišlja, sudi, vi ćete biti ponosni i sretni zbog časti koja će vam pripasti. To dijete će htjeti biti s vama, da bi otkrilo kako će se snaći u budućnosti, uspijevajući ostaviti svoj pečat na kraju realizacije nečega, čega će ono biti gospodar,voditelj, pokretač. Postupajte prema njemu kao prema prijatelju, jer ono vrlo rano oponaša odrasle, sazrijeva, ne želeći kao Rak ostati u djetinjstvu. Ono je već individualist, vrlo rano, ono razlikuje lijepo od ružnog, bira s optimizmom i sigurnošću, ono što imponira njegovim uzvišenim ciljevima. Časno, kompletno, superiorno, ne podnosi osrednjost i malograđane, laž, banalnost. Budite s njim otvoreni i nikad ga ne varajte.

Dijete Lav može vam donijeti tisuću i jednu radost i zadovoljstvo. Vi ćete se ponositi s takvim djetetom, ponosni na takav poklon, ali pazite, ako se mali Lav pretjerano osjeća u centru pažnje, to kod njega može razviti pretjeranu individualnost, potvrđujući u svom narcizmu da je daleko ispred svih. Dobro bi bilo da ovo dijete ne bude jedinac u obitelji.

Dragi roditelji, nemojte razmaziti ovo dijete, ne činite od njega centar svijeta, pomozite mu da se uklopi u normalan, svakodnevni život. Ne pretjerujte s autoritetom, ne zamjerajte mu previše ponos, superiornost, neovisnost. Ono treba naučiti da se u životu ne sreću samo vitezovi i otmjene dame, a da život ipak nije manje lijep i privlačan. Zato mu pomozite da ostvari svoje ambicije, da prebrodi sve prepreke i postane netko.

 

OBRAZOVANJE

 

Mali Lav ima potrebu za odgajateljicom na razini svojih prohtjeva; on mora saznati da je škola za njega način da uspije, da bude priznat, šef i neovisan društveni radnik. Odgojitelj bi mu trebao dati određene zadatke i odgovornost u središtu učionice, koristeći njegove organizatorske sposobnosti kao pripremu za odlazak u muzej ili kazalište, dan škole itd. Usmena predavanja za njega imaju veliki značaj, jer on uživa u promatranju prirode, povijesnih činjenica, a zanima se i za aktualne događaje.

Jednom kad postane svjesno školovanja, ovo dijete već sve lakše prima. Ono je točno i disciplinirano. Uz vašu podršku, ono može otići i dalje nego što mu snaga dopušta, a u želji da bude i iznad svojih mogućnosti.

 

IGRE

 

Dijete Lav želi puno igara u svojoj sobi, ono se mora neprestano igrati, biti aktivno, zabavljati se i trošiti višak energije. Uvijek ima želju za stvaranjem, briljiranjem, isticanjem. Dijete Lav voli imati prijatelje, ali da im ono uvijek bude šef. Zato, razmislite o planinarenju, tu bi moglo biti vodič, brinuti se o njima. Tako će shvatiti da svatko ima svoju osobnost, ulogu koju u životu mora odigrati.

 

SPORTOVI

 

Ovo dijete nije oduševljeno sportom. Grupni sport će mu omogućiti da istakne svoj dar za organizaciju, uvijek noseći pobjede. Mali Lav izgleda neranjiv, jak, ali on može biti jako osjetljiv, ako ne bude priznat, cijenjen i voljen.

 

ZDRAVLJE

 

Znak Lava ima kao slabu točku srce i živčani sustav. Njegova robusna konstitucija mu pruža zapaženu vitalnost. Bolest dolazi naglo s groznicom, ali joj on često uspješno odolijeva. Ne voli puno spavati, misleći da je to izgubljeno vrijeme. Prije spavanja natjerajte ga na malu rekreaciju. Za dobro funkcioniranje njegovog živčanog sustava, potrebni su mu magnezij i fosfat, a tjelesnim vježbama ojačat će njegov mišićni sustav i kosti, jer dijete Lav često pati i od reumatizma, kao i bolova u leđima.

 

POZNATI ROĐENI U ZNAKU LAVA

 

Cezar, Napoleon, Luj XIV, Garibaldi, Mussolini, Dante, Rubens, Hitchcock, Jacquelline Kennedy, Allende, F. Castro, Ford, Rockefeller, V. Scott, Hoffman, R. Redford, Ivan Mažuranić, Ivan Meštrović, Rade Šerbedžija.

Prema izvoru www.vrticiportal.com

Prethodni članakRak
Sljedeći članakDjevica