Ljetni praznici 2017: Na Divljem ljetu u Zoo vrtu djeca uče o svijetu prirode

0
320
Divlje ljeto u Zoo Zagreb

Kao i svakog ljeta, tijekom ljetnih školskih praznika u Zoo vrtu svi školarci mogu sudjelovati u već dobro poznatoj avanturi – Divljem ljetu u Zoo vrtu!

Petodnevni je to program u kojem djeca imaju priliku u društvu zmija, medvjeda, papiga i drugih divljih životinja saznati zanimljivosti iz svijeta prirode, ali i neke zanimljive činjenice iz znanosti. Na programu brinu se o životinjama kroz ulogu timaritelja, izvode razne pokuse i eksperimente, sudjeluju u praktičnom radu ili se pak zabavljaju igrajući edukativne igre. Na kraju programa sve sudionike očekuje diploma.

>> Pročitajte kako je bili djevojčici Sari na Divljem ljetu: Kako mi je bilo na Divljem ljetu u zagrebačkom ZOO-vrtu

Vrijeme održavanja: od 19. lipnja do 1. rujna 2017.

Trajanje programa: 5 dana (ponedjeljak - petak)
1. grupa - od 8.00 do 14.00 sati,
2. grupa - od 14.00 do 20.00 sata
Grupa: najmanje 10 djece, maksimalno 24 djece
Program je namijenjen djeci od 2. do 6. razreda osnovne škole

CIJENA ULAZNICE: 480 kn
Ulaznica uključuje vodstvo edukatora, užinu, piće, slasticu, te sav pribor i materijal.

Djeca iz iste obitelji (braća i sestre) imaju pravo na popust pri čemu cijena za svako dijete iznosi 430 kuna.

Program Divljeg ljeta u Zoo

Program se sastoji od nekoliko tematskih cjelina koje se izmjenjuju kroz tjedan. Iako je koncept programa svake godine sličan, zadaci i sadržaji su iznova osmišljeni i pripremljeni za program te se razlikuju od prethodnih godina.

Mladi timaritelji

Djeca će saznati što zapravo rade timaritelji i poput njih hraniti životinje, čistiti nastambe, slagati aranžure, osmišljavati zadatke i pripremati ljetne poslastice za životinje. Biti timaritelj nije lako, ali je jedno od najljepših zanimanja.

 

ZOO laboratorij

Koristeći se laboratorijskim priborom i mikroskopima, djeca će pogledati što živi na mikroskopskoj razini.

 

 

Dnevnik istraživača

Svi veliki prirodoslovci mnogo su vremena proveli promatrajući i istražujući prirodu oko sebe. Kako bi znali odgovoriti na pitanja o životinjama i prirodi, djeca će otkrivati brojne kutke Zoo vrta te poput pravih prirodoslovaca voditi svoj mali dnevnik istraživača.

 

Briga za životinje

I ove će godine djeca brinuti za razne vrste životinja.

 

 

 

 

Divlji vrt
Naša dvorišta i vrtovi vrve brojnim malim životinjama i skrivaju brojne zanimljivosti, a kako ih možemo otkriti djeca će saznati kroz praktičan rad u našem „divljem vrtu“.

 

 

Igre i kvizovi
Poslije napornog rada valja se odmoriti i zabaviti te djeca na kraju svakog dana igraju igre ili rješavaju zabavne kvizove, kojima ujedno i ponavljaju što su sve toga dana naučili.

 

 

Diploma "Zoo istraživača"

Osim sklopljenih novih prijateljstava, na kraju programa svi sudionici za uloženi trud, stečeno znanje i uspješno svladane zadatke i izazove dobivaju diplomu „Zoo istraživača“ te grupnu fotografiju za uspomenu na nezaboravno ljeto u Zoo vrtu.

Upisi, rezervacija

Informacije za roditelje možete preuzeti ovdje.

Ulaznice se rezerviraju isključivo digitalnim putem, a plaćaju internetom ili općom uplatnicom. Dijete je upisano na program nakon što je ispunjen on-line upisni list i plaćen puni iznos cijene programa.
Mjesto na programu je rezervirano nakon ispunjavanja upisnog lista. Rezervacija traje 24 sata unutar koji je potrebno poslati potvrdu o uplati ili se rezervirano mjesto oslobađa. Moguće je rezervirati samo jedno mjesto po djetetu.

KONTAKT I INFORMACIJE

Ured edukatora
385 1 7788 534
edukacija@zoo.hr
Uredovno vrijeme ureda od 08.00 do 16.00 sati.

Prethodni članakFidget spinner - šarena laž ili istina?
Sljedeći članakKako mi je bilo na Divljem ljetu u zagrebačkom ZOO-vrtu