Majčina ljubav - tako velika, tako slijepa

0
96

Imam sedamdeset i nekoliko kila što je doista previše. Imam trideset osam godina što nije previše, ali dovoljno da više ne mogu samo tako skinuti ovih nekoliko kila viška. Imam dvoje djece što je super, ali nije u slučaju da se trebate posveti sebi i raditi na skidanju celulita kojeg, shvatili ste, imam puno previše.
Imam i poveće dopušteno prekoračenje na tekućem tako da nemam ni taj dio riješen pa si ne mogu platiti tretman skidanja celulita jer ću imati poveće nedopušteno prekoračenje.
Mjere su mi naopake
Nekako se kod mene sve to izmiješalo i vidljivo je da su mi sve mjere naopake. A bliže se ljetni mjeseci i svaka žena koja imalo drži do sebe već je dobrano zagrezla u kozmetičkom salonu i pokušava se uljepšati ili barem upristojiti za nadolazeće ljeto.
Kad se sjetim plaže i igranja u pijesku, mora i ljeta, obuzme me veselje koje može poljuljati samo spoznaja, da kad budem morala trčati po plaži za Drugorođenom, koja iz prekrasnog, trogodišnjeg inata neće poslušati moj povik da stane i ne trči preko tuđih ručnika nego će bezglavo juriti naokolo, a ja ću morati za njom, da će tada sav moj višak doći do punog izražaja.
Šest godina bez dijete
Već šest godina nisam bila na poštenoj dijeti, kozmetičarki odlazim samo na neophodne tretmane koji traju 20 do 30 minuta (koliko traje moja pauza), a sva ta čuda današnjice: monopolarna RF, kavitacija, tripolarna radiofrekvencija s laserom i još mnoge druge za mene su: prvo-nerazumljive, drugo-nedostupne jer nisu u susjedstvu, treće-financija radi, mogu ih samo sanjati, ako, naravno uzmemo u obzir da znam što uopće znače.
Prirodno, zdravo, jeftino i - neučinkovito
Bolji Polovac će se odmah složiti sa mnom da kod mene ima viška, ali teško bi prihvatio činjenicu da dva tri puta tjedno odem na dva sata, spavam u toj kapsuli za mršavljenje i sve to još masno platim. On je za prirodne, zdrave metode i jeftina rješenja.
Pokušala sam ja s tim prirodno-zdravim i jeftinim rješenjima - budila bih se, tako ranije, oko šest ujutro i pokušala bih dvadesetak minuta trčati, prije spremanja dječice i sebe, ali kad god bih to odlučila, baš to jutro padala bi kiša, a po kiši, složit ćete se, stvarno ne mogu trčati, toliko viška stvarno nemam.
Vježbanje vs. peglanje
Zatim sam počela vježbati – kontinuirano i dosljedno uz pravilno disanje, pronašla sam u nekoj knjizi i točne upute na što misliti i kako disati da mi život postane pjesma. Ali, nisam dugo izdržala jer bi me iz takta uvijek izbacio neki nemili događaj ili situacija koja je jednostavno zahtijevala više čokolade, a manje fizičkih napora.
Priznajem da sam slabić i labilan karakter, ali dvadeset minuta spavanja ujutro duže, privlačnije mi je od trčanja. Vježbanje mi toliko puta promakne jer mi je žao ostaviti neispeglan veš (kad sam ispeglala tri mašine, kako da ostavim četvrtu?!) ili nešto neodgodivo kao što je neoprano suđe, neočišćene cipele ili općenito nepripremljene stvari za sutra.
Shvatila sam da od mene nikad neće biti disciplinirana vježbačica.
Mislim dakle mršava sam
Tada sam krenula s drugom metodom: ako je istina da je čovjek ono što misli, onda ću ja misliti da sam mršava i da uopće nemam viška kilograma. Kako nisam baš previše sigurna u sebe pitala sam sve oko sebe što misle. Kolegice na poslu rekle su, naravno, ono što sam željela čuti, jer im je važniji mir na poslu nego moj izgled. Pitala sam i svoje dijete, moju uzdanicu Prvorođenog za kojeg znam da će biti iskren. Na pitanje: „ Što misliš, jesam li ja debela?“ odgovorio je:“ Pa, nisi jako, samo malo.“
Samo majo "debeja"
Nezadovoljna odgovorom, jer mi je bio nekako neodređen, a ja sam željela čistu situaciju, a i odmah mi je palo na pamet da je Prvorođeni počeo izmišljati (malo sam se zabrinula za dijete), pitala sam i Drugorođenu, a ona mi je odgovorila: „ Jesi, mama, ti si jako debeja! Cice su ti debeje.“
Nevjerojatno kako dijete s tri godine može toliko ići u detalje!
Boljeg Polovca nisam ni pitala, on je preiskren za moj ukus!
Pitaj mamu... da dobro ti bude
I što mi je preostalo drugo nego se obratiti osobi koja je baš uvijek na mojoj strani, svojoj mami, koja je subjektivna kao i sve mame kad je njihovo dijete u pitanju. Nema veze što baka S ima 67 godina i nikada nije bila (hvala Bogu!) na dijeti, ali žena zna. „ Ni slučajno, nisi ti debela, mala moja, baš si onako kako treba. Kakva dijeta, pa ti imaš toliko obaveza i stalno juriš, ti moraš dobro jesti!“ rekla je moja mama, a ja sam znala da ona to stvarno misli i baš sam ju toga časa posebno jako voljela.
Ne zato jer mi je rekla ono što sam željela čuti, nego zato jer me je po ko zna koji put naučila da je majčina ljubav najveća i sto posto slijepa!

Draženka Robotić droboti.roboti@gmail.com

Prethodni članakJa sam Mama Robot
Sljedeći članakVelika mama za mali odmor