Mars u Veneri, mi u banani...

0
112

Sve je bilo podnošljivo, dok prije nekoliko dana Mars nije ušao u Veneru. A kad vam je Mars u Veneri, onda dolazi do sukoba. Na svim poljima. U ljubavi, u obitelji, na poslu i naruši vam se zdravlje, a o prilikama tjedna neću ni govoriti. Naravno, nisam baš odmah povjerovala horoskopu koji sam pročitala u respektabilnim tjednicima, dok nisam shvatila da sam doista sa svima u sukobu!


Sukobi ineresa i sukobi "usitno"
S Prvorođenim i Drugorođenom sam se sukobljavala „usitno“ i tu su se posljedice mogle lako sanirati, ali sukobi s Boljim Polovcem, e, to su bili pravi sukobi interesa.
Odmah sam znala da sa mnom nešto ne štima i da taj Mars može biti opasan.
Poslije sam vidjela da su i neke televizijske zvijezde u sukobu interesa pa sam se malo smirila...
Naime, ni sama ne znam kako se dogodilo da smo Bolji Polovac i ja, svakodnevno, sada više nego prije, dolazili u sukob zbog različitih interesa. Boljeg Polovca je interesiralo kako smanjiti troškove u kućanstvu, a mene je interesiralo kada ćemo, konačno, kupiti novi tepih za dječju sobu, lampu Prvorođenom, a i police za slikovnice Drugorođenoj. Taj sukob je kulminirao kad sam se totalno zagrijala za jednu prekrasnu, unikatnu fotelju koju bismo mogli staviti u dnevnu sobu baš na ono mjesto uz prozor, a Boljeg Polovca je, s druge strane, puno jače interesiralo što ćemo s one tri fotelje koje smo kupili prošle zime.
Treća fotelja?! Da, i?
Kako, što ćemo? Nisam razumjela što želi reći - pa uvijek ih možemo pokloniti nekome, fotelje su uščuvane! Nešto ti se svidi u trenutku, to kupiš pa kad ti se više ne sviđa, kupiš novo! I ta je teorija sukob produbila, došli smo skoro do dna...Kažem skoro, jer uvijek može biti gore!
Sve se totalno rasplamsalo i postalo ozbiljno, kao kod onih zvjezdano - političkih aktera, u trenutku kad me je počela interesirati moda jesen/zima tekuće godine. Trebali su mi pod hitno modni detalji da si osvježim život...Silno sam se zainteresirala za modne časopise i naslove tipa: 5 vrućih modnih trendova za jesen/zimu 2011/2012. Jeste li spremni za kožne suknje, hlače u ludim bojama, pončo, haljine s velikim prorezom i fatalnu kombinaciju bijele košulje i crnih hlača (ili suknje)?
I s tobom, osim u teatar...
Naravno da sam spremna, ali kako objasniti BP-u (čitaj:Boljem Polovcu) da nije smak svijeta ako pola kućnog budžeta ode na odjevne predmete. Pa, kad ću pratiti modne trendove ako ne sada? Osim toga, svaka žena koja imalo drži do sebe ima barem jednu fatalnu kombinaciju u svojem ormaru. BP-u bi trebalo biti u interesu da slijedim modne trendove. Još bi samo trebalo da njega i djecu sramotim uokolo hodajući s, na primjer, maramom na glavi, kao da nemam novaca za frizera...samo jednom se živi; pogledaj koliko radim pa moram se malo nagraditi...Svi ovi argumenti nisu pomogli da Bolji Polovac promijeni interes, a njegov je interes bio, potrošiti što manje novca na ono što nije neophodno jer dolaze još teža vremena!
I kako, sad, da ne dođemo u sukob interesa. Naravno, da su njegovi argumenti snažniji, njegovi interesi važniji, ta rečenica o teškoći svakodnevnog življenja uzdrmala bi svaku kućanicu, domaćicu, majku pa je uzdrmala i mene, toliko željnu modnih dodataka.
... pusti, pusti modu
S nostalgijom sam se prisjećala onih Lewisica, Martensica, Kikersica, kostimića, Starki visokih i niskih u svim bojama direktno iz Trsta – ko prava lutkica iz Čolićeve pjesme; malih crnih haljina, marama, torbi u svakoj boji ovisno o prigodi, kupovine bez ograničenja i objašnjavanja...i znala sam da je BP u pravu. Vremena su takva kakva jesu i kad čovjek bolje razmisli meni zapravo ništa od navedenog nije bilo neophodno!!
I što sad?! Spoznaja da je BP apsolutno u pravu bacila me u očaj! Prvo, zato, jer sam morala priznati da je u pravu i jer sam shvatila da nam kućni budžet stoji na klimavim nogama; drugo, zato jer neću, već ko zna koju zimu za redom, kupiti novitete za nadolazeću sezonu i onda i zato, jer me sve to tako resko spustilo na zemlju i postala sam svjesna činjenice koliko je velik i nepremostiv jaz između mojih želja i mogućnosti --- tješila me samo činjenica da nisam jedina!
Naravno da sam se durila i da BP i ja nismo pričali nekoliko dana, i u toj komornoj atmosferi nije mi preostalo drugo nego stisnuti zube i čekati da Mars izađe iz Venere i da vlast preuzme Jupiter!
Jer sve ja bilo jasno ko dan, dok god vlada Mars nšta od mode u mojem životu!

Uvijek Vaša Mama Robot Draženka Robotićdrobotic.roboti@gmail.com

Prethodni članakMama po prilagođenom programu
Sljedeći članakObračun kod M.R. (Mame Robota)