Matite Olovčice - crtačko ljubavna priča mame i tri kćeri

0
158

MaTiTe&mum    Tri sestre, Marina (1,5 god.), Tihana 5,5god. i Tena (3,5 god.) vode ovu 'nacrtanu' priču iz maminog naslonjača, uz interpretaciju dječjih misli mame Branke.

U njihovoj se priči ponajprije sanja, otkriva, uči, a sve uz uz crtanje i o crtanju. U njoj se druži, jača, ohrabruje i raste. Otvoriti Facebook stranicu ili grupu nije, naravno, ništa novo niti neobično. Ali kada to učini mama sa tri kćeri koje zajedno imaju oko 10 godina i kada te tri djevojčice vode čitav prijekt iz maminog naslonjača – onda je to nešto sasvim novo i drugačije.
Riječ je o Facebook stranici Matite-Olovčice, nazvanoj prema  početnim slovima imena triju sestara - Ma-Ti-Te – (Marine, Tihane i Tene), a, što je još zanimljivije riječ matite na talijanskom znači olovke.

Stranica je započela s radom 02.01.2014. godine i trenutno broji više od 400 sljedbenika.

Lucija E. (7 god.)
"Pošarani ponedjeljak" i "najpošaranac"

Pokretačica projekta je mama Branka (a tko drugi).

- Kao majka tri malodobne djevojčice, sklona uživanju u umjetnosti (pri čemu prednost dajem onoj likovnoj), tu sam ljubav više-manje prenijela i na svoje tri djevojčice. Slična sam iskustva primijetila i kod ostalih roditelja. Ipak, bilo je i onih koje je pitanje likovnog izražavanja njihove djece, zabrinjavalo. Zbog takve 'prolazne' situacije kod djece, stvorili smo 'POŠARANI PONEDJELJAK' - jedini dan kada se na našoj stranici može šarati i samo šarati, a NAJPOŠARANAC ide na naslovnicu stranice. I tako svakog ponedjeljka.

Matija A. (6god.)Postoji i dan za 'CRTANJE PO KNJIZI' kada naše Olovčice crtaju inspirirane najboljim dječjim knjigama! Tu je i ABRAKADABRA nedjeljni tutorial u kojem mogu sudjelovati svi tako što s nama dijele svoja 'likovna otkrića'. Dječje rođendane slave tako da se svi angažiraju oko uveseljavanja slavljenika. Kako? Nećemo otkriti baš sve.

Sve navedeno trenutno je prilagođeno dječjem uzrastu od 0 – 10 godina s tendencijom širenja dobne granice!


You Can Buy 'MaTiTe-Cup'Djeca i afirmirani umjetnici

A sad nešto jako važno, osobito za one natjecateljskog duha!!!

Osim s djecom i roditeljima, na našoj se stranici blisko družimo s afirmiranim UMJETNICIMA: akademskim slikarima, ilustratorima, povjesničarima umjetnosti, stripašima...

Oni su naše vile olovčice i vilenjaci. Redom akademski obrazovani, uspješni i nadasve druželjubivi, oni su prvenstveno naša inspiracija ali i promatrači dječjih radova koji ih imaju mogućnost «lajkati» i komentirati.

Za bolji pregled funkcioniranja stranice najbolje je kliknuti na bilješke na fb-stranici  gdje ćete pronaći sve  'lepršave' aktivnosti.

Ema K. (7,5 god.)Nagrada? Samo mijena stalna jest!

Smatramo važnim napomenuti i to da se dječje stvaralaštvo, trud i uspjeh redovito nagrađuju. Kako? Tako što je na našoj Naslovnici jedina konstanta upravo njezina stalna izmjena :). Dječji likovni radovi s najviše sakupljenih lajkova redovito se na njoj izmjenjuju kao u igri lovice ili skrivača.

Poveznica na našu fb-stranicu Matite-Olovčice je:
[highlight]https://www.facebook.com/pages/Matite-Olov%C4%8Dice/579910958751346?ref=hl[/highlight][highlight][/highlight]

 

 

 

Prethodni članakTELEFONČIĆ odgovorio na skoro 10.000 poziva
Sljedeći članakVatroslav Kuliš oslikava olupinu na samoborskom trgu