Najljepši dan u životu

0
111

Točno danas 18.06. prije osam godina na svijet je došao moj sin, Noah, ispunjenje moga života koje me čini kompletnom.
Numerički gledano ima dobar broj u imenu, ima dobar broj u prezimenu, ima i dobar broj u datumu, ali 18.06. je uvijek bio dan kada bi mu se djeca iz vrtića već razbježala bakama i djedovima i uvijek bi svoju malu proslavu imao u dežurnoj grupi vrtića sa pokojim svojim djetetom iz grupe ili doma u najužem krugu obitelji.
Prošle godine na sedmi rođendan je bilo još i gore jer je to bila zadnja godina i svi su se opraštali jedni od drugih i ni tad nije uspio skupiti svu svoju škvadru na nekom ludom proljetno/ljetnom slavlju!
Ove godine sam si dala u zadatak iskupiti mu se za sve prošle rođendane i ovaj osmi učiniti specijalnim.
Počeli smo već početkom mjeseca rođendanskim putovanjem u Gardaland.
I to je jedna od stvari koju si Noah želi za rođendan već nekoliko godina, ali do ovoga proljeća nije bio pogodan trenutak za odlazak. Putovali smo autom Saša, Noah, Enea i ja a put bio ugodan i opušten, a tamo... Luda zabava od ujutro do navečer, prava adrenalinska bomba!!
Klinci su se stvarno nauživali, vozili su se na svim najluđim vožnjama na koje su naravno smjeli ići i oduševljeno je ''pao'' dogovor da to moramo ponoviti.
Tada, nakon tog ludog izleta, Noah je izjavljivao da mu nikada nije bilo tako dobro i tako zabavno!!
Koji dan iza Gardalanda krenula sam u potragu za idealnom dječijom igraonicom za Noinu rođendansku proslavu.
Moram priznati da sam se naslušala svega, ali najviše su me iznenadile cijene koje su se penjale do enormnih iznosa za trosatna preseravanja Vaših malih anđela (postoji proslava u zoo vrtu, pa proslava u ''adrenalinskom'' parku sa slobodnim penjanjem i mini bungee jumping-om, proslava u bazenu, u super fancy igraonicama sa playstation sobama, disko dvoranama...ma sto čuda!) , a odluku sam donjela po prvom dojmu koji sam stekla preko telefona.
Javio se gospodin, vedar i veseo, kojemu je bilo drago što sam nazvala baš njih. Nakon osnovnih informacija koje dobijete o programu, o tome što nude i za koju cijenu, dogovorili smo se da dođemo vidjeti prostor, a napomena sa njegove strane je bila ''Ponesite nešto novaca kao kaparu, odnosno za rezervaciju termina jer vidjet ćete svidjet će Vam se!!''.
I stvarno, sve smo dogovorili već taj put kada smo Saša i ja došli vidjeti prostor, ali Noah nije bio s nama jer smo htjeli da mu sve bude iznenađenje. S obzirom da je bio na more rođendana već zna sve igraonice u gradu, a od pojedinih zna i program napamet, pa je ovo bila idealna nova igraonica u kojoj još nije bio.
Druga njemu važna stavka je naravno popis ''uzvanika''. Veliko mjesto u njegovom srcu pripada klincima s kojima je odrastao pet godina u vrtiću. Stvarno su bili sjajna ekipa pa je popis dječice iz vrtića bio dug kao i novih prijatelja iz škole, no nažalost kako se ne viđamo sa svima redovito, neki su promjenili brojeve telefona pa nisam mogla doći do puno njih, a od nekolicine kojoj smo uspjeli uputiti poziv, znali smo sigurno da će nam doći samo dvoje.
Bio je malo razočaran, pa kada su mi se neki javili u zadnji čas i potvrdili da ipak dolaze, zadržala sam to kao malu tajnu za sebe, a Noah naravno da nije ni slutio da imam još jedno iznenađenje. Za kraj priredili smo mu i iznenađenje na torti u obliku svijećice koja izvodi svoju vlastitu malu predstavu samo za slavljenika!!

Jučer je bio dan D! Nakon škole smo brzinski obavili još par obaveza i nešto prije šest sati došli u Cvjetno naselje gdje se zbio taj sjajan party! Dočekali smo goste zajedno, a onda smo ih ostavili da uživaju, vesele se i zabavljaju. Noinom oduševljenju nije bilo kraja
''Znaš tko mi je sve došao...Igrali smo lude igre...Radili smo lutkarsku predstavu u kojoj sam i ja glumio...Mama znaš kako je odlična svjećica bila na torti...Bilo je odlično!''
Nakon svega u deset navečer, na sredini sobe u hrpi otvorenih poklona samo je kratko rekao ''Ovo mi je bio najljepši dan u životu! Čak sam se malo i rasplakao u igraonici jer sam mislio: Što ako je sve ovo samo san i sad ću se probuditi!!''....

Ljubavi mamina, drago mi je da ti je jučer bio najljepši dan u životu i da smo te svi uspjeli tako razveseliti!!
Sretan ti rođendan, srećo moja! Volim te!

Monika Toroman

Prethodni članakSladoled u Varšavskoj
Sljedeći članakTi si još mali, ti ne možeš!