Uradi sam: Album za slike

0
1562
Napravite si jednostavno doma album za fotografije.

Napravite obiteljski album sami. Puno je lakše nego što mislite, a zabavnije nego što se nadate. Ako su vam djeca veća, mogu ga lako i sami napraviti.

Potrebno je:
- registrator za A4 format sa dva ili četiri nosača papira (ringa)
- papir A4, 160-gramski bijeli ili u bojama
- uložak za papir prozirni s rupama za registrator
- naljepnice raznih motiva
- isprintane sličice ili natpisi
- ljepilo
- škare
- šarene olovke, kemijske s šljokicama, pečati

Priprema:
Nakon što ste odlučili koje ćete slike razviti, a koje izbrisati (što uzme poprilično vremena), objasnite djetetu što ćete raditi i razvijte slike. Poslažite ih kronološki ili kako već želite i lijepite ih na papir. Možete samo jednu sliku na papir ili više, ovisno o tome koliko ukrasa želite dodati. Nakon što ste polijepili, ukrasite papir i rubove slika s naljepnicama, šarenim nacrtanim cvjetićima ili bilo čime čega se možete sjetiti. Napišite šaljive komentare ili samo mjesto i vrijeme uz sliku koju lijepite. Slike možete izrezati škarama i prilagoditi ih kako vam odgovara. Bitno je da ste kreativni i da uživate zajedno s vašim mališanima ili ako su dovoljno veliki neka sami rade.
Kad ste gotovi, stavite papir u uložak kako se ne bi oštetio te umetnite u registrator. Ne morate to raditi samo poslije ljeta, bilo bi zgodno svakih pola godine popunjavati album i graditi nove uspomene. Svaki album će biti drugačiji i poseban.

Dob: 2,5 na više

Vrijeme: ovisno o broju slika, 30 minuta na više

Prethodni članakAnđele 1
Sljedeći članakIzmisli sam: Priče iz šešira