Obračun kod M.R. (Mame Robota)

0
95

Bližimo se kraju još jedne godine – mnogi sređuju račune, podnose završne izvještaje, pokušavaju raščistiti situaciju da bi što transparentnije ušli u novu godinu.
I u mojoj maloj obitelji došlo je vrijeme da se odradi inventura.
Što mi je preostalo drugo nego sazvati sjednicu.
Iz zapisnika koji slijedi vidjet će se gdje smo, što smo i kako smo.


ZAPISNIK
 

sa sjednice održane nekoliko dana prije samog kraja 2011. godine. Sjednica je održana točno u podne u prostorijama obiteljske kuće.
Prisutni:
1. Bolji Polovac-glava kuće
2. Prvorođeni-mlađi član
3. Drugorođena-još mlađi član
4. Mama Robot-domar(ica)

DNEVNI RED:
1. Analiza ponašanja i rada Prvorođenog u prvom obrazovnom razdoblju 1. razreda
2. Prilagodba Drugorođene na to da je Prvorođeni prvi rođen
3. Utjecaj recesije i cjelokupne ekonomske situacije u zemlji na našu obitelj
4. Razno
5. Zaključak

Predloženi dnevni red jednoglasno je usvojen.

Ad.1) Na kraju smo prvog obrazovnog razdoblja tekuće školske godine. Promotrivši situaciju u cijelosti zaključeno je da Prvorođeni ide s veseljem u školu, uključio se - samostalno, bez majčinog nagovora - u niz izvannastavnih aktivnosti i stekao nove prijatelje. Naučio je sva tiskana slova i tijekom ovih nekoliko mjeseci izgubio je samo beznačajan školski pribor (bojice i šiljila!). Mogao bi biti uredniji, ali nije sve u urednosti, nešto je i u genima.
Mama Robot izražava veliko zadovoljstvo jer se Prvorođeni uključio u školski zbor i tu polaže velike nade. Uvjerena je da će Prvorođeni jednog dana biti poznati pjevač ako ne operni, a onda barem Jole!

Ad. 2) Što se tiče 2. točke dnevnog reda, Drugorođena je prihvatila činjenicu da je Prvorođeni stariji, ali ona je, ipak,rođena prva, za što imamo dokaz - rođena je 14. travnja, a Prvorođeni 15. travnja, sad, ako netko to želi osporiti - dopuštamo. Što se tiče cjelokupnog ponašanja Drugorođene, ona još samo povremeno vrišti i baca se na pod kad nije po njezinom, ali to je rijetko - samo kad smo u žurbi i onda kad smo okruženi s puno ljudi.
Vrlo često kad se baci na pod više ne želi ustati, a izgovor je da ne može hodati jer ju boli koljeno!
Zaključak je da se ne trebamo žuriti i da se sljedeće 2-3 godine ne trebamo izlagati po trgovačkim centrima jer tamo ima najviše onoga što Drugorođena želi, a s obzirom na tu bol u koljenu, nije ni preporučljivo da previše hoda-posebno pored dućana s igračkama!

Ad. 3) O utjecaju recesije i ekonomske krize na našu obitelj kratak, ali snažan, osvrt dao je Bolji Polovac. Kao glava obitelji, on ima najbolji uvid u našu financijsku situaciju. Njegov kratki osvrt je glasio: " Još uvijek smo na granici socijale, na sreću, ni ove godine nismo prešli tu granicu, a što će biti u sljedećoj-vidjet ćemo!"
Točka je time iscrpljena.

Ad. 4) Pod točkom Razno svatko od nas je napisao pismo Djedu Mrazu (umjesto Drugorođene pismo je napisao Prvorođeni jer je on, ipak, đak prvak!) ; zatim smo izrazili zadovoljstvo nicanjem pšenice koju smo posijali i otvorili smo temu kućnih ljubimaca. Prvorođeni želi mačku (??), Drugorođena i ja smo složne u tome da želimo psa, a Bolji Polovac je, s obzirom na cjelokupnu situaciju oko nas i točku pod rednim brojem 3, izjavio da bi bilo najbolje da nabavimo kravu.
Time bismo, obrazložio je svoju tezu, znatno uštedjeli i popravili kućni budžet jer trošimo dosta mlijeka. Mama Robot, vidno uzrujana, jer je Bolji Polovac djelovao dosta ozbiljno, odmah se ogradila od mužnje spomenute krave, s obzirom na to da je sve išlo u tom smjeru.
Da bi se situacija malo smirila zamoljen je Prvorođeni kao svježa, glazbena nada naše obitelji, da otpjeva jednu pjesmicu koju je naučio na zboru.

Ad. 5) Zaključak:
Zaključeno je da smo, kao obitelj, zadovoljni 2011. godinom, jer nismo prešli rub socijale, nismo odustali od škole nego dapače, u školi smo s pjesmom na usnama. U duhu toga da uvijek može bolje i da se moramo truditi - odrekli smo se samo žurbe i šetnje trgovačkim centrima (ali samo dok nam ne prođe ta bol u koljenu!), a razmišljamo i o nabavljanju krave, da ne bismo- takvi kakvi jesmo – prešli rub!

Sretan vam i veseo Božić i Nova godina!

Mama Robot gdješto znana kao Draženka Robotić

Prethodni članakMars u Veneri, mi u banani...
Sljedeći članak5 razloga zašto... spavam sa svojom djecom