Pelene u švicarcima

0
73
Mala svađa oko dude!
Mala svađa oko dude!

Vesela srca i praznih novčanika javljamo sretnu vijest – nakon osam dugih godina sužanjstva i pokorničkog služenja, vjernosti poput Sarine Abrahamu, dosljednosti, lojalnosti, odanosti... Raskidamo vezu.
Iako je bila čvršća nego ugovor s T-Mobileom, a njihovi ugovori ravni su predbračnima Donalda Trumpa, nama je pošlo za rukom dati im košaricu!
Odlučni kao Tito ’48. kad je Staljinu rekao “Ne” mi ponosno i prkosno (Inati se, Slavonijo), sa zadovoljstvom i osmjehom pobjednika Wimbeldona odmahujemo svoj posljednji pa-pa pelenama!
3+2+3
Dečki su gradivo utvrđivali svaki po pune tri godine, a djevojčica “samo” dvije. Ukupno, dakle, osam pelenaških godina, dvije prijestupne, jedna u kojoj su dvoje od troje bili na jaslama “Pampers industrije”, bez trunke milosti prema svojim mecenama.
Osam godina puta dvanaest mjeseci puta 200-400 kn mjesečno... Srećom, matematika mi nikad nije bila jača strana.
Sada i ja mogu ponosno vješati tri veličine gaćica na sušilo, nositi male, šminkerske torbice u koje stanu novčanik, mobitel i papirnate maramice, šepiriti se po dječjim parkićima s malom, friško odviknutom guzom.
Mogla bih i sama sebi zavrnuti rundu i čestitati si jer sam ih troje postavila na noge. Dovela do pisoara.
Mogla bih investirati u novu frizuru, pramenove, masažu... Ipak sam ponosna vlasnica 200 kuna više u novčaniku. I to svaki mjesec.
Frizura, sladoled ili...
Mogla bih ih izvesti na neku mini večericu, kupiti sladoleda da se obnevidimo. A da si uplatim neko dopunsko osiguranje ili povećam ulog u stambenu štednju? Ma, dobro još ću vidjeti...
Iz misli me poštar prene, prema meni kuverta skrene. U njoj šuška, ko od lišća suha, nova rata, a nije od kruha.
Da sam kupila Mercedes A klase bilo bi mi jasno zašto toliko plaćam. A poštar me utješi: Gospođo, mercedesi se ne kupuju na kredit. Sigurno ne u švicarcima!
Poštari stvarno znaju utješit čovjeka!
No, ako u svakom zlu ima neko dobro – onda je u ovom aktualnom sjajna stvar što ne moram misliti kamo ću investirati 200 kunica viška (ali moram smisliti kako namaknuti još deset puta toliko da namirim razularenog švicarca).

Ljubi vas i štuje Hakuna Mamama marija@sretnodijete.net

Prethodni članakŽivot buja
Sljedeći članakK’o gljive poslije kiše...