Porođajni bolovi - pogled iz drugog kuta...

0
101

Što oni znače, koja je njihova svrha, čemu služe i kako se što bolje nositi s njima... Ako ste u strahu od porođajnih bolova pokušajte razmišljati na sljedeći način
• Porod vam omogućava da se povežete sa sobom i svojim tijelom jače nego ikada prije i tako se posve prepustite trenutku. Tijekom poroda živite od jednog do drugog truda. Vrijeme stoji. On vas prisiljava da se predate sili većoj od vašeg intelekta. To je najuzvišeniji doživljaj "oslobođenja od privida kontrole i prepuštanja Bogu". Trudove promatrajte kao valove oceana - ako ostanete na površini bola i borite se svojim intelektom, vjerojatnije je da ćete udariti u stijenu na obali. Drugim riječima - samo ćete izazvati veću patnju. Trik je da duboko zaronite ispod površine, do spokojnog mjesta ispod - istog mjesta koje dostižu jogini tijekom dubokih meditativnih stanja.

• Porod vas posve usporava i omogućava vam da pronađete najsigurnije mjesto za rođenje vašeg djeteta.

• Porođajni bolovi pružaju važnu povratnu informaciju o tome kako, kada i u kojem se položaju najbolje prepuštate procesu rađanja.

• Porod vas prisiljava da otkrijete resurse u sebi za koje niste znali da postoje. Tako ćete ojačati samopouzdanje, a iz procesa ćete izići znajući da se možete nositi s biločime što susretnete na putu.To je savršen način da se pripremite za teškoćeroditeljstva.

• Porod je biološki ritual prijelaza u majčinstvo. Nijedan drugi biološki proces nije tako dramatičan - i ne treba biti. Majčinstvo je pravi životni izazov.

Prema knjizi "Mudrost majčinstva: majke i kćeri", dr. Christiane Northrup u izdanju Makronove

Prethodni članakHeljda kao zdravi izvor energije
Sljedeći članakMakrobiotika koju djeca obožavaju