Neka "pozdrav suncu" postane vaš dnevni ritual

0
218
pozdrav suncu

Ako je jedna od vaših novogodišnjih odluka bila da ćete se upisati na fitnes i sada se, kako smo zagazili u drugu polovicu siječnja, pomalo grizete jer (opet) ništa od toga - ništa za to!

Ne budite stroge prema sebi, pomazite se i nagradite jednostavnim vježbama koje možete raditi same i doma. I, ruku na srce, većina mama koje znam ne vježba ne zato što su lijene i neodlučne, već zato što im je često jako, jako teško ostaviti djecu na (još) sat - dva i otići nekamo. Zato vježbajte doma. Pozdrav suncu, Pet tibetanaca, najobičnije trbušnjake ili bilo što zbog čega ćete se osjećati bolje i izgledati ljepše! Živjele!

1. Položaj molitve - Stanite u uspravnom stavu, spojenih nogu, ruke spojite ispred sebe kao za molitvu prilikom izvođenja ovog položaja izdahnite.

2. Duboko udahnite i ispružite ruke visoko iznad sebe, formirajući luk prema otraga. Pogled usmjerite prema palčevima.

3. Izdahnite i spustite ruke ispred sebe skroz do poda, tako da su vam dlanovi na podu uz stopala, a glava vam dotiče koljena. Ukoliko ne možete rukama dotaknuti pod bez savijanja koljena, možete ih lagano savinuti.

4. Iz tog stava duboko udahnite, spustite se i ispružite desnu nogu otraga, dok su vam dlanovi položeni u razini ramena na podu. Usmjerite pogled čim više prema gore.

5. Duboko izdišući podignite se u luk bez pomicanja ruku. Nožni prsti i pete vam moraju biti na tlu.
6. Spustite cijelo tijelo na tlo, dok su vam dlanovi i dalje u širini ramena savinutih laktova. Pod neka vam dotiče samo 8 dijelova tijela: stopala, koljena, šake, prsa i čelo. U ovom se položaju zadržite samo sekundu, pa prijeđite u idući položaj.

7. Iz te ležeće pozicije udišući polagano dozvolite kralježnici da vam digne glavu, a zatim i cijeli torzo, odgurujući se lagano rukama od tla u položaj “kobre”. Neka vam laktovi budu uz tijelo, a kukovi neka ostanu na podu.

8. Izdišući, ponovno se vratite u ležeći položaj iz kojeg ćete podići stražnjicu od tla formirajući naopako slovo V.

9. Udahnite i vratite se u 4. položaj, samo ovaj puta sa desnom nogom među rukama, a lijevom ispruženom otraga.

10. Dignite se uz izdisaj i dalje držeći dlanove na podu (položaj 3).

11. Duboko udahnite dok dižete ruke prema gore i istežete ih preko glave formirajući luk. Kukove gurajte prema naprijed, a glavu otraga.

12. Izdahnite i vratite se u početni položaj molitve.

Autorica: Marija Mapilele

Prethodni članakZabravite odluke, izaberite osjecaj!
Sljedeći članakKako uspješno fotografirati dijete?