Pozivamo vas na uživanciju u hladu Gorskog kotara - na KotarFEST šeST!

0
276
kotarfest delnice 2017

Nakon što na produženim vikendima u lipnju izgorite na suncu, dođite se hladiti tri dana u Gorski kotar. Šestu godinu za redom, provjereno dobra ekipa, provjereno dobre predstave i filmovi, gomila radionica na kreativnom druženju u parku. Otkrijte zašto je Gorski kotar zeleno srce Hrvatske i zašto je najbolje rješiti se stresa bjegom u šumu.

Naše najmlađe i one malo starije posjetitelje očekuje Zagonetni dječak na filmskoj matineji u nedjelju i razne dječje radionice u subotu u delničkom parku. Kao i prošle godine, dječica će se moći počastiti sokovima Juicy.

Festival traje od 7.7 do 9.7.2017 i raspored predstava, filmova i radionica možete pronaći na ovom linku.

 

Ako nisi ljubitelj visokih temperatura i sparine, a voliš pojam kulturni turizam,ovo je idealan festival za tebe. U najvišem gradu u Hrvatskoj, Delnicama, kultura se diše punim plućima jer šume koje okružuju ovaj slatki gradić svojim posjetiteljima omogućavaju da se preko dana sunčaju i uživaju u svježem zraku, a preko noći pokriju dekicom i dobro naspavaju.

KF_BROSURA_RADIONICE (1 of 1) (Large)


RADIONICE za djecu
VRIJEME ODRŽAVANJA: subota 8.7.2017, 10 – 13 h

Novinarska radionica
Voditelj: Tomislav Kukec, novinar Jutarnjeg lista i portala 100 %
Opis radionice: Novinarska radionica za početnike u kojoj ćemo se upoznati s osnovama prikupljanja i obrade novinarskih informacija, koja su ključna pitanja na koja novinar u tekstu mora dati odgovor te objasniti strukturu pisanog rada. Svaki polaznik dobit će zadatak napisati jednu kraću vijest, nakon čega ćemo je analizirati.

Vrijeme održavanja: 10:30 – 12:00

Radionica kazališne kritike i razvoja kritičkog mišljenja
Voditelj: Mia Mitrović, kazališna kritičarka
Opis radionice: Kako napisati dobar kazališni osvrt te zašto je u današnje doba važnije no ikada razvijati kritičko pisanje i razmišljanje glavne su teme ove radionice. U prvom dijelu kratko ćemo proći kroz povijest kazališne kritike, upoznati se s njenim vrstama, doznati koji su kritičarevi najvažniji alati, a što zamke u koje ne bi smio upasti te otkriti male praktične tajne pisanja kvalitetnog kazališnog osvrta. U drugom, interaktivnom dijelu, razgovarat ćemo o predstavi “Moja nuklearna ljubav” te zajednički kritički raščlaniti viđeno na sceni, odnosno najvažnije dijelove kazališne kritike – glumu, dramski tekst i režiju.
Vrijeme održavanja: 11:30 – 13:00
Dodatne napomene: Na radionicu su dobrodošli svi ljubitelji kazališta od 12 godina nadalje, no zbog praktičnog dijela radionice uvjet je gledanje predstave “Moja nuklearna ljubav” večer prije.

Radionica mime i pantomime
Voditelj: Matija Kezele, glumac
Opis radionice: Polaznici će se upoznati s osnovama korporalne i bijele mime, pantomime i story tellinga. Kako ispričati priču bez riječi, pokretom i gestom bit će glavni izazov ovog druženja uz začinsku dozu zabave i humora.
Vrijeme održavanja: 10:00 – 11:30
Dodatne napomene: Ponijeti odjeću i obuću u kojoj se slobodno možete kretati.

Likovna radionica
Voditelj: Tina Bertović, mag. restauriranja i konzerviranja slikarstva
Opis radionice: Radionica je namijenjena svima koji se žele okušati u slikanju pejzaža. Radionica uči polaznike kako odabrati kadar u pejzažu koji nas okružuje te ga prenijeti na platno. Koristit ćemo akrilne boje i slikati na manjim formatima. Svaki polaznik bit će potaknut da izrazi rukopis i likovno viđenje na svoj način.
Vrijeme održavanja: 11:30 – 13:00
Dodatne napomene: Radionica je namijenjena polaznicima od 8 do 88 godina. Nakon radionice polaznice će imaju priliku promatrati nastajanje slike (pejzaža) koju će voditelj radionice izraditi u parku.

Radionica izrade storyboarda za animirani film
Voditelj: Maja Puhovski, osnivačica Prostora Imaginacije
Opis radionice: Dječja mašta najjači je pokretač igara, a ako joj se od rane dobi omogući poticajan prostor za razvoj i istraživanje zalog je inovativne, osvještene i humanije budućnosti. Na našoj radionici otvorit ćemo djeci vrata pripovijedanja i stvaranja priče/stripa/filma na njihov način. Prvi korak će biti kreiranje podloge, odnosno razrada ideje kroz tzv storyboard kojeg ćemo pripremiti na papiru. Razradit ćemo likove, crteže, priču i time ćemo postati spremni za snimanje svog prvog kratkog animiranog filma.

Vrijeme održavanja: 10:00 do 11:30
Dodatne napomene: Radionica je namijenjena djeci u dobi od 7 do 12 godina.


Prošle godine, na petom KotarFEST!-u službenim proglašenjem i otvaranjem Kazališne scene Pere Kvrgića u dvorani Radničkog doma u Delnicama festival je potvrdio svoju važnost na mapi kulturno-umjetničkih programa Hrvatske te u tom ozračju ove godine će posjetitelje počastiti s čak dvije festivalske premijere.  

Festival će otvoriti delnička premijera predstave “Moja nuklearna ljubav” koju je u koprodukciji ostvario Kotar teatar (ujedno i organizator festivala) s Teatrom Rugantino, Akademijom dramskih umjetnosti te u suradnji s Muzejom prekinutih veza iz Zagreba, a zadnji dan festivala očekuje nas predstava “Žena godine” u produkciji umjetničke organizacije Volim kulturu (VOK). Obje predstave dovode na scenu Pere Kvrgića etablirana imena hrvatske glume – Barbaru Rocco, Sunčanu Zeleniku Konjević, Petra Cvirna, Filipa Vidovića, Sanju Milardović i Ladu Bonacci.

Iz HNK Rijeke dolazi predstava “Kurva”, monodrama u režiji jednog od najdražih prijatelja Kotar FEST!-a, Zijaha Sokolovića, a u izvedbi Olivere Baljak koja oduševljala svojom vještinom transformacije i “tjera” gledatelja koji do tada nije cijenio monodramu, da se u nju potpuno zaljubi.

Osim kazališnih poslastica, festival donosi i poznate naslove hrvatske kinematografije u kojima će posjetitelji ponovno uživati pod zvijezdama, u delničkom Parku kralja Tomislava – nagrađivani film “Sve najbolje” u režiji Snježane Tribuson, zatim “hrvatski Fargo” – film “Goran” u režiji Nevia Marasovića ( koji je i sniman u Gorskom kotaru) te dječju matineju “Zagonetni dječak” u režiji Dražena Žarkovića.

Ako odlučite doći samo na jednodnevni izlet, odaberite subotu – osim predstave i filma, dočekati će vas šarena ponuda radionica – od likovnih, preko filmskih i dramskih pa sve do novinarskih i radionice kazališne kritike.

Program i raspored programa možete vidjeti na web stranici festivala - www.kotarfest.com.

Vrijeme je da odlučite disati kulturu punim plućima!

Izvor: Kotarfest

 

Prethodni članakProvedite praznike s Filmskom početnicom!
Sljedeći članakJedan dan u Laboratoriju zabave...