Bademovo ulje je idealno za njegu bebine kože

0
5145
bademovo ulje za bebinu kožu

Hladno prešano bademovo ulje, jedno je od najboljih biljnih ulja. Idealno je za upotrebu u dječjoj kozmetici budući da je bebina koža veoma osjetljiva.

bademovo ulje za njegu bebine kože

Smiruje upale, odlično njeguje iritiranu kožu i također služi kao blaga masna podloga za izradu krema, maski, sapuna, emulzija i melema, koristi se i u tretmanu raznih vrsta dermatitis a te je pogodno za čišćenje lica i uklanjanje šminke.
Bočica bademovog ulja može zamjeniti dječju kremu za njegu, losion za tijelo i mineralna baby ulja.

Badem (Prunus amygdalus) je biljka iz porodice ruža (Rosaceae). Biljka je drvenasta, dosegne visinu 4 do 9 metara s bijelo-ružičastim cvjetovima i koštuničavim plodovima.
Najkvalitetnije je ono ulje koje se dobiva hladnim prešanjem zrelog sjemena, najčešće iz slatkih badema. Tako dobiveno ulje naziva se esencijalno bademovo ulje ili hladno prešano ulje.

Što znači hladno prešano ulje?

Znači da prilikom proizvodnje nije podvrgnuto visokim temperaturama niti organskim otapalima, te su mu na taj način sačuvani svi korisni sastojci poput esencijalnih masnih kiselina, lecitina, flavonoida, vitamina B, D i E i mnogih važnih minerala. U protivnom, vrućim prešanjem, svi ti dragocjeni sastojci bivaju uništeni te se ponovno, rafiniranjem dodaju sintetski vitamini, boje i konzervansi. Hladno prešano bademovo ulje osigurava važne esencijalne omega-3 (linolenska kiselina) i omega-6 (linolna kiselina) masne kiseline. Stoga, oprez prilikom kupovine biljnog ulja – uvijek od prodavača tražite nerafinirano, hladno prešano ulje!

Što su mineralna ulja?

Mineralna ulje su tekuća mješavina ugljikovodika dobivena kao nusproizvodi iz nafte. Mineralna ulja koja se koriste kao bazne komponente, poput parafina i silikona, su jeftina alternativa vrijednim biljnim uljima. Pogrešna je percepcija da mineralna ulja ne začepljuju pore kože i da su blagotvorna za kožu kao i prirodna biljna ulja. Mineralna ulja ostaju na koži i tako joj onemogućuju disanje i nisu tako preporučljiva za njegu kože beba i male djece.

Evo 9 razloga zbog kojih je dobro koristiti bademovo ulje:

• smiruje upale, odlično njeguje iritiranu kožu i pelenski osip
• obiluje vitaminima zaduženim za zdravlje kože
• kao i svako prirodno, hladno prešano ulje, koža ga lako upija i ugrađuje u svoju strukturu
• hrani kožu
• slično je sebumu kože
• bogato je esencijalnim masnim kiselinama koje djeluju protuupalno i čuvaju strukturu staničnih membrana
• čini kožu baršunasto glatkom
• ne sadrži konzervanse, umjetne boje ni druge štetne aditive (koji često izazivaju alergije)
• ne zagađuje tijelo ni okoliš


Ideja plus:

• mame mogu koristiti bademovo hladno prešano ulje za skidanje šminke, umjesto kreme za lice i tijelo (suha i zrela koža) ili za njegu ruku i noktiju.

• u vodu za kupanje bebe dodajte veliku žlicu bademovog ulja u koju ste kapnuli 1 kap eteričnog ulja mandarine

• pomješajte 1/3 jojobe i 2/3 badema – na taj način ćete dobiti bogato ulje za bebinu guzu s pojačanim protuupalnim učinkom!

Prethodni članakMoja računica gubitka težine nakon poroda
Sljedeći članakKada se javljaju prvi strahovi