Proljetni detoks dr. Sanje Toljan! Zadnji 4. tjedan

0
498
detoksikacija organizma dr. Toljan

Dakle, ovaj četvrti tjedan naše detoksikacije organizma pokušat ćemo živjeti na povrću, voću, orašastim plodovima i uljima. Sve drugo izbacujemo. Jedemo kuhano i sirovo, pravimo juhe, variva, smoothije, sokove, što god, samo da je u skladu s namirnicama koje su dozvoljene.

Ako niste spremni za potpuni detoks, ostanite još jedan tjedan na programu 3. tjedna, pa kada budete mogli, krenite radikalno s preporukama za 4. tjedan.


Preporuke za prvi tjedan proljetne detokskacije pročitajte u ovom članku:  Probajte proljetni detoks sa dr. Sanjom Toljan! 1. tjedan

Preporuke za prvi drugi proljetne detoksikacije pročitajte u ovom članku:  Proljetni detoks sa dr. Sanjom Toljan! 2. tjedan

Preporuke za treći tjedan proljetne detoksikacije pročitajte u ovom članku:  Proljetni detoks sa dr. Sanjom Toljan! 3. tjedan


 

Pokušajte izdržati na programu 4. tjedna barem nekoliko dana, i to je bolje nego ništa.
A onda druge godine, možda će biti lakše. Jer i sljedeće godine kanimo isto ponoviti, zbog mnogobrojnih poruka i pisama koje dobivam.

Nemojte biti gladni, jedite koliko trebate i odmarajte se. Odmor je u ovom trenutku možda i važniji i od hrane, i zato u krevet u 21 sat.

Klorofil je naš veliki saveznik u čišćenju organizma, a njegovi najbolji izvori su zeleno lisnato povrće (npr. špinat, kelj, brokula, zelena salata) i alge (spirulina, klorela). Jetra u njemu uživa!

U smoothie sam stavila, kao i obično, što imam kod kuće: mlada blitva i raštika, jabuke s tržnice, ekološke banane i limun iz bio&bio trgovine, 4 brazilska oraha, mljevene lanene sjemenke, nekoliko suhih šljiva, bučine sjemenke, goji bobice, maca prah i algu spirulinu. Zbog nje je sve izgledalo tamno zeleno, onako svježe i mlado, puno zdravlja.

Moj savjet: prelijte smoothie u času za pjenušac i uživajte u "perlanju

Puno smo spominjali i značenje sna, spavanja i odmaranja - bez spavanja i hrane, nema života. Ali ni bez komunikacije. Jer čovjek je društveno biće, zato sada krenite svoju dobru energiju, svoje pročišćene proljetno "ja" dijeliti sa svima onima s kojima vam je lijepo i ugodno. Držite se podalje od "vampira" koji vam kradu energiju. Zaslužili ste samo najbolje!

Sada smo spremni prigrliti proljeće, a i osvijestili smo, čemu se iskreno nadam, značaj hrane u našem životu i za naše zdravlje. Hrana dolazi iz prirode i jedine namirnice koje možemo nazvati hranom su upravo takve, poput prirode - čiste, neprerađene, originalne.

Ugodno proljeće i puno sreće želi vam vaša dr Sanja!

dr. Sanja ToljanAutorica: Dr. Sanja Toljan, Poliklinika Orlando

Svoju lječničku karijeru je dr. Toljan započela kao anesteziolog. Danas se najviše bavi poremećajima hormonskog sustava i liječenjem bioidentičnim hormonima. Kao pionir te metode u Hrvatskoj, podučava pacijente kako svoje hormone balansirati sa promjenom stila života te uzimanjem hormonskih pripravaka  putem kože, na prirodan i bezopasan način. Više o dr. Sanji Toljan pročitajte na njezinim web stranicama.

Izvor: Bioidentični hormoni dr. Sanja Toljan sa dopuštenjem dr. Sanje Toljan

Prethodni članakProljetni detoks sa dr. Sanjom Toljan! 3. tjedan
Sljedeći članakProbajte proljetni detoks sa dr. Sanjom Toljan! 1. tjedan