Promijenite misli i zavolite sebe

0
186
voliti sebe

Zašto ne bismo počeli jutro sa „Danas je divan dan i odlučujem uživati u svakom trenutku!“ Zašto je tako teško buditi se sretni i zadovoljni, započeti dan s osmijehom i veseliti se, jednostavno zato što smo se probudili.

Uvijek odgađamo sreću za neki bolji trenutak; budem za vikend, kada dovršim ovo što imam, kada pospremim stan, na proljeće, na jesen, nakon godišnjeg, evo samo još da prođe ovaj sastanak, idući tjedan sigurno i tako do unedogled. Zvuči poznato?

Sve kreće od nas samih, od naših misli i osjećaja. Kada promijenimo tijek misli možemo mijenjati sve, od odnosa prema sebi samima, do odnosa prema drugima, život jednostavno kreće na bolje na svim segmentima i zaista djeluje.

I uvijek će biti onih koji će reći: „Lako tebi, ti imaš ovo ili ono...“ i onih koj žive po principu da je trava uvijek zelenija kod susjeda, ali ako samo malo vremena odvojimo i usredotočimo se na naše misli tijekom jednog sata, tijekom jednog dana, shvatiti ćemo kako one upravljaju cijelim procesom življenja.

Zamislite jutro kada se budite mrzovoljni, ljuti na sebe i na cijeli svijet, vani kiša, posao od kojeg vam je muka već u nedjelju navečer, jer je vikend završio, a ponedjeljak već kuca na vrata...koliko puta ste se tako osjećali?

A sada zamislite tu istu situaciju ali sa drugim mislima, ponedjeljak je, divan kišni dan, kao stvoren za nove izazove i odlučujete da vas danas ništa ne može izbaciti iz takta jer volite sebe, uživate u svom poslu koji vam donosi obilje u život, imate divan odnos sa svojim kolegama i sastanci koji vas čekaju u tom danu prolaze savršeno i sa odličnim rezultatima, a na kraju dana uživate u vremenu koje je kreirano samo za vas, da li će to biti ugodna večer u krugu obitelji, izlazak sa prijateljima, odlazak u kino, na vama je da u vašim mislima kreirate ono što vas najviše veseli i ispunjava.

Sigurno se već puno bolje osjećate, zar ne?

Dan po dan mijenjajući negativne misli u pozitivne, vizualizirajući dan koji je pred vama na onaj način koji vama odgovara, sve postaje drugačije, ljepše i zabavnije. I ne zaboravite da ste vi kreatori svojih misli, bile one pozitivne ili negativne, i da upravo one određuju kako će izgledati naš dan, tjedan, mjesec i godina, i na kraju čitav naš život, a svi u sebi imamo sve što nam je potrebno da budemo sretni i živimo sreću, sada i ovdje, u ovom trenutnku. Učinite da vaš sadašnji trenutak bude sreća.

Život je vrlo jednostavan. Što dajemo, to dobivamo. Vjerujem da smo svi mi odgovorni za svako iskustvo u svom životu, ono najbolje kao i ono najgore. Svaka naša misao kreira nam budućnost. Svatko od nas stvara svoja iskustva svojim mislima i svojim riječima. Zapamtite da se radi o mislima, a misli možemo mijenjati.

Mirjana Petkovic

 

Za Sretnodijete.net s ljubavlju piše Mirjana Petković

Life & Relax Kids Coach & Heal Your Life® Teacher
Lakoća življenja d.o.o.

 

Prethodni članakPrigrlite dijete u sebi i pomognite si biti potpuni i cjeloviti
Sljedeći članak7 načina kako otjerati negativne misli