Radio Ga Ga Poker Face

0
67

 

Ako tražiš prijatelja bez mane nećeš naći prijatelja... Pročitao David (8,5 g.) na mojim pripremama za školu. Planiramo raditi Adventski kalendar prijateljstva pa sam izvlačila neke poslovice o prijateljstvu kao takvom.
- Mama, što je to mana - pita.
- To je nečija loša osobina. Recimo, tatina mana je što uvijek kasni - potrudim se odmah pronaći primjer. I shvatim da sam upravo "prakticirala" jednu svoju manu - brzo pronalaženje mana.
- Aha, ja sam mislio mana, onaj beskvasni kruh - doda on, a ja ponosna na njegovo znanje iz vjeronauka.
- A koja je moja mana - pitam ja njega - spremna prihvatiti kritiku i ispraviti svoju netom upražnjenu manu.
- Ne znam, al ti kolač uvijek dobro ispadne... - kaže on, ljubi ga majka.

***
autu dok vozim Saru (4,5) i Samuela (2,5) u vrtić. Od nevelikogizbora aktivnosti odluka je pala na slušanje glazbe. Odabrane.
I tako smo cijeli prošli tjedan slušali Eryku Badu, album Baduizm. Divan je, iako je meni draži album Mama's Gun, ali sam nekako procijenila da nije dostojan prilike (!).
I dok oni u početku nisu reagirali na r'n'b-a i soula i prekrasan glas ... za par dana počeli su pjevušiti. A i meni je godio odrasli glas i odraslo društvo između dječjih filmića i cd-ova doma i istog toga na poslu (radim u produženom boravku).
Dani su postali sve kraći, sunca sve manje, pa sam ovaj tjedan odlčila Eryku zamijeniti nečim veselijim, a opet, dostojnim prilike i društva.
Odluka je pala na album The best of grupe Queen. Under Presure su prihvatili sjajno (?). Baš onako vrtićki. Ja volim Radio Ga-Ga. Ipak sam iz generacije kad je ta pjesma bila hit, ali ne retro, već "za ozbač".
I tako ja pjevam i plešem, kako samo mame "under presure" mogu. I to još u autu. I Sara pjeva. Sviđa joj se, kaže. I baš kad sam (u svom uobičajenom preuranjenom stilu) htjela zaključiti kako je baš super da djecu oduševljavaju rock klasici umjesto pomodnih i prolaznih hitova, kad li će moja Sara (4,5 godina).
- Mama a 'oće nakon Radio Ga Ga biti Poker Face...

Ljubi vas i štuje Hakuna Mamama
 marija@sretnodijete.net

Prethodni članakKog ne boli nek se javi
Sljedeći članakNikad bolji božićni kolači