Zavirili smo na Relax Kids program

0
798
Relax Kids

S početkom nove školske godine počinju i upisi u izvanškolske programe za djecu. Nedavno sam sa svojom djecom posjetila ogledni sat jednog netradicionalnog programa za djecu koji se zove Relax Kids i kako sam naziv kaže - tu se radi o vježbama relaksacije i opuštanja za djecu.

Program Relax Kids vodi Mirjana Petković koja je donjela u našu zemlju ovaj program za djecu. Kako nam je Mirjana objasnila, taj program je 2001. godine u Velikoj Britaniji osnovala Marneta Viegas, a danas se koristi u preko pola milijuna domova i škola širom svijeta (www.relaxkids.com). Primijetila je pogoršanje dječje koncentracije i ponašanja i uočila mogućnost da se razvoj sposobnosti dječjeg opuštanja unaprijedi uz pomoć isplaniranog programa koji ima dobru strukturu. Nakon 3 godine njegove svakodnevne primjene u Sylvester School (Liverpool, UK), stopa izbacivanja sa nastave smanjila se 19 na nula.
U Zagrebu možete isprobati Relax kids radionice na  Zagrebu na dvije lokacije (http://prostor-imaginacije.hr/ i http://www.wisdomtreecenter.com/), te na jednoj lokaciji u Samoboru (https://www.odrzivosvjesnoroditeljstvo.eu/).
Relax Kids Zagreb
Djeca na radionici uče jednostavne načine kako se opustiti i savladati svakodnevni stres.

 

Na radionici programa Relax Kids koja traje 60 minuta su djeca prošla strukturu od sljedećih 7 koraka. Tih sedam koraka uče umiriti, fokusirati i opustiti se:
1. ples i pokret
2. vježbe glume i relaksacije
3. istezanje
4. uzajamnu masažu
5. disanje
6. afirmativne rečenice
7. svjesnu pažnju i vizualizaciju

 

Relax Kids Zagreb
Na kraju sata je svatko dijete moglo izvući svoj čaroban kamenčić sreće.

Program Relax Kids se provodi se u manjim grupama od maksimalno 8 djece, a ovisno o uzrastu, djeci se pristupa na njima kreativan i zabavan način, učeći ih jednostavnim i djelotvornim tehnikama svjesne pažnje, kontrole stresa, korištenju pozitivnih afirmacija i tehnikama opuštanja koje ih uče kako razviti kreativnost, samopouzdanje, koncentraciju i vizualizaciju razvijajući i pružajući im na taj način vještine i alate koji ostaju za cijeli život.
Relax Kids Zagreb
Djeca su dobila i male diplome za sudjelovanje u oglednom satu.

Radionice Relax Kids imaju mnogo veoma važnih prednosti za djecu.  Djeca se uče savladati osnovne tehnike opuštanja i smanjenja stresa koje mogu svakodnevno koristiti. Djeca postanu svjesna svojih emocija i nauče tehnike koje im mogu pomoći da se lakše nose sa njima. Zabave se dok vježbaju i nauče kako da se opuste. Nauče se vještine za bolju koncentraciju. Mogu popraviti svoje ponašanje jer dobiju bolju sliku o sebi i više samopoštovanja. Sve to djeci pomaže da poprave svoje rezultate u školi.  Uz to se nauče sami sebe utješiti i postanti odlučniji i sigurniji u sebe.

Autor: redakcija
Prethodni članakNa pola puta do prve banke humanog mlijeka u Hrvatskoj
Sljedeći članakNa radionicama Fokus pokus postaju fizika i kemija uživancija