Pišite sami sebi pisma i postanite sretniji!

0
319
Pismo-sama-sebi

Kada ste zadnji puta napisali nekome pismo, a da to nije bio mail? Da li ste razmišljali kako bi bilo lijepo primiti pismo od neke drage osobe, ispisano rukom na onim lijepim ukrasnim i mirisnim papirima, kao što je to nekada bilo, a danas to gledamo samo u romantičnim filmovima. Obično je sadržaj tih pisama bila ljubav prema nekome tko je bio daleko, no zašto ne biste napisali jedno sasvim drugačije pismo - pismo sebi.


Ovaj članak je dio specijala o sreći "Sretni dani" na www.sretnodijete.net. Komentiranjem članka možete osvojiti nagrade.


 

Ponekad prečesto čekamo da netko drugi učini nešto za nas, da nas drugi pohvale, primjete, budu nam podrška, kažu ono što želimo čuti ili samo da nas potapšaju po ramenu i kažu da će sve biti u redu.

Budite sami sebi najbolji prijatelj i podrška.

 

Ne čekajte da vam netko drugi kaže sve ono što želite čuti, jer se može dogoditi da čekate predugo ili od to očekujete od krivih osoba. Budite sami sebi prijatelj, podrška, partner, oslonac, i sve ono što vam je potrebno kada se osjećate usamljeno, neprihvaćeno, nevoljeno, neshvaćeno ili izgubljeno.

To je način kako izraziti  od srca sve što želite ostvariti, popraviti, sve na čemu ste zahvalni, čemu se veselite o čemu sanjate.

 

Zato set ukrasnih papira za pisma, uzmite olovčice u ruke i napišite si pismo, ako treba i nekoliko njih, za svaki vama važan segment života, po jedno. Odredite si vrijeme koje želite izdvojiti za svoja pisma, na primjer neka vam stižu jednom tjedno.

Neka ta pisma budu kao da ih pišete osobi do koje vam je jako stalo, koju puno volite i bez koje nikako ne bi željeli ostati. Prije svega neka budu iskrena i od srca, sa puno emocija i detalja. Uključite u pisanje svu svoju kreativnost, znatiželju, maštu i snove. Na ovaj način možete izraziti sve što želite popraviti, prihvatiti, oprostiti, sve na čemu ste zahvalni, kao i sve ono čemu se veselite, što priželjkujete i o čemu sanjate. Ovdje ne postoje nikakva pravila niti ograničenja.

Možete pisati pismo svojoj prošlosti, svojoj budućnosti, ili samo otvoriti srce i pisati o svemu što želite da bude prisutno u vašim životima, a trenutno nedostaje. Osim što ćete se ugodno osjećati čitajući to pismo, pomoći će vam da na ovaj, možda malo neuobičajen i neobičan način, nahranite sebe pozitivnim vibracijama i životnom energijom.

Vaše prvo pismo može sadržavati sve vaše dobre i loše osobine, uspjehe i neuspjehe, napišite kako se prihvaćate baš ovakvima kakvi ste i kako je u redu sve što ste činili u danim trenucima. Podsjetite se kako nitko nije savršen te sami sebe savjetujte o situaciji u kojoj se trenutno nalazite, onako kako bi to objasnili ili pomogli prijatelju koji vas traži za savjet ili pomoć. Možete koristiti i neke pozitivne afirmacije, fotografije ili citate iz knjiga i filmova.

Shvatiti ćete koliko predivnih stvari i istinitih odgovora leži u vama. Postati ćete optimističniji, ispunjeniji i sretniji.

 

Pišući i čitajući ova pisma shvatiti ćete koliko predivnih stvari leži u vama, kako se lakše nositi sa nedostacima i događajima koji su završili, kako prihvatiti i otpustiti prošlost i prestati biti ljuti na sebe zbog stvari koje su vam se dešavale tokom života. Naučiti ćete imati više razumijevanja i podrške za samoga sebe kao i za sve oko vas, biti ćete manje depresivni i tjeskobni, bolje ćete reagirati u stesnim situacijama te postati optimističniji i veseliji, a samim time pozitivniji, ispunjeniji i sretniji.

To ne znači da ćete zaboraviti na samodisciplinu ili biti popustljiviji, no potrebno je znati kada smo prestrogi i prekritični prema sebi, samo stvaramo negativne obrasce iz kojih nam se sve više teško izvući. Ovakav način brige i samopomoć sigurno će vas motivirati i omogućiti vam da situacije u kojima se nalazite pogledate s druge strane ili da se jednostavno odmaknete i postanete promatrač umjesto glavnog sudionika.

Usudite se prihvatiti sve ono lijepo i korisno što ćete ovim putem otkriti o sebi. Igrajte se i kroz igru upoznajte sebe u jednom sasvim drugačijem svjetlu. Kroz ova motivirajuća pisma otkrijte, korak po korak, na koje načine možete biti bolje, snažnije i potpunije osobe, saznajte kako se možete pohvaliti i nagraditi, biti bliže sebi, što je to sve što stvarno želite, a što ne želite, i kako zaista svaki dan može biti novi početak, nova prilika i nova odluka da date sve od sebe. Na vama je samo da odaberete koji će to dan biti.
Mirjana PetkovicMirjana Petković

Life & Relax Kids Coach & Heal Your Life® Teacher

Lakoća življenja d.o.o.

 

Prethodni članakRad s ogledalom će vam pomoći da sami sebe prihvatite i postanete sretniji
Sljedeći članakPrigrlite dijete u sebi i pomognite si biti potpuni i cjeloviti