Šarenko je spasitelj!

0
88

Cijela je obitelj bila na izmaku snaga – nikako da pronađu odbjeglo slovo D! Pogled im padne na štucavog Šarenka. Cijelo je jutro sjedio pod stolom i čudno štucao: „D,D,D,D,D,D…»“ Mama je povikala: „Šarenko je spasitelj!“ i poslala Davora/Lavora veterinaru u susjedstvu, da pomogne Šarenku sa štucanjem i njemu sa zadaćom.

Davoru je bilo strašno neugodno kad je došao u čekaonicu veterinarske ordinacije i pred svima morao reći svoje ime: „Ja sam Lavor. Možete li pomoći mome psu?“ Smijeh ljudi koji su doveli svoje kućne ljubimce na pregled odzvanjao mu je još dugo u ušima, a zakleo bi se da se smijuckala i jedna perzijska mačka! Veterinar se zagonetno češkao po bradi. Razmišljao i kuckao Šarenka po trbuhu i leđima. Slušao ga je stetoskopom i dugo nešto tražio po knjigama. Napokon, kad je Davor već mislio kako će zauvijek ostati Lavor i od sramote više neće smjeti ići u školu, veterinar reče da zna lijek za Šarenkovo štucanje. Iz staklenog je ormara izvukao crnu kutijicu u kojoj je bila jedna jedina tableta – ona koja bi trebala spasiti Šarenka i Davora! Šarenko ju je zahvalno popio, već izmučen čudnim štucanjem i tako gromoglasno podrignuo da su se zatresla stakla ordinacije! Slovo D je izletjelo kao iz topa i palo ravno Davoru u ruke!
„Davore, Davore, Davore!!!“, mamin glas mu je probijao uši. Otkud sad mama u veterinarskoj ordinaciji? Davor protrlja oči i shvati da još uvijek leži u svom krevetu, a mama ga pokušava probuditi. Uh, sreća da je sve to samo sanjao.
„Volim te, volim te, najdraže moje slovo! Odsad ću sva slova pažljivo učiti i pisati!“, pjevušio je dok je još u pidžami ispisivao svoju domaću zadaću. Lice mu je sjalo nekim čudnim sretnim sjajem, u očima mu je plamtjela želja za znanjem.
Duboko u srcu nadao se da će učiteljica primijetiti njegov trud i nagraditi ga…

Hoće li Davorov održati obećanje dano slovima? Što će reći učiteljica? Čeka li ga u školi doista nagrada? Čitajte u sljedećem nastavku…

Napisala Sanja Beraković sberakov@gmail.com

Prethodni članakUpomoć, D je zbrisalo!
Sljedeći članakRajski otok