SOS Dječje selo Hrvatska – obitelj za nezbrinutu djecu već 25 godina

0
255
SOS Dječje selo Hrvatska slavi 25 godina

Udruga SOS Dječje selo Hrvatska djeluje punih 25 godina te ove godine slavi taj veliki rođendan.

Kampanja "Ponosi se sobom"

Povodom proslave 25 godina uspješnog rada pokrenuta je kampanja „Ponosi se sobom“ u kojoj će se kroz mlade ljude, odrasle u SOS Dječjem selu Hrvatska, danas uspješne i samostalne osobe prikazati sav trud i rad Udruge.

U proteklih 25 godina postojanja Udruga je osigurala obiteljsko okružje i brinula se za odrastanje nekoliko stotina djece. Ovog trena ima Udruga preko 40 mladih osoba koje su punoljetne, u procesu su potpunog osamostaljenja ili su već uspješno ostavile iza sebe one prve, najteže godine samostalnog života, završavaju studije, odrađuju pripravnički staž, marljivi su i odgovorni zaposlenici, a neki i roditelji.

Sama kampanja "Ponosi se sobom" komunicirat će se putem svih medijski dostupnih kanala, uz naglasak na televiziju. Kroz pažljivo osmišljen scenarij televizijskog spota želi Udruga poslati poruku da se svaka osoba treba ponositi sobom.

Cijelu kampanju obilježit će i dva velika događanja. Jedno će se održati 25. svibnja 2017 u SOS Dječjem selu Ladimirevci, gdje će se proslaviti 20. godina njegovog postojanja. Kruna i svečana završnica cijele kampanje zamišljena je uz veliku proslavu u Muzeju suvremene umjetnosti 5. listopada 2017. godine.

Udruga pomaže ne samo djeci bez roditelja

Misija i glavna svrha rada SOS Dječjeg sela Hrvatska je da svojim radom pomaže djeci koja nemaju roditelje ili roditeljsku skrb, djeci koja privremeno ili trajno trebaju novi dom te im pruža mjesto na kojem se mogu sigurno osjećati i dalje razvijati.

SOS Dječje selo
SOS Dječje selo ne pomaže samo djeci bez roditelja.

SOS Dječje selo Hrvatska, također, pruža pomoć i mladi ljudima koji po završetku osnovne škole izlaze iz SOS sela te odlaze u SOS Zajednice mladih gdje, uz 24-ero satnu podršku odgajatelja, pohađaju srednju školu.

SOS Dječje selo Hrvatska čine SOS Dječje selo Lekenik, SOS Dječje selo Ladimirevci, SOS Zajednica mladih u Velikoj Gorici, SOS Zajednica mladih u Zagrebu te dvije SOS Zajednice mladih u Osijeku.

Udruga SOS Dječje selo Hrvatska član je SOS Kinderdorf Internationala koji čine 533 SOS Dječja sela diljem svijeta i mnoštvo SOS projekata namijenjenih djeci i mladima. Udruga u Hrvatskoj djeluje od 1992. godine.

Djeci SOS Dječjeg sela Hrvatska pomoć se pruža putem četiri principa rada SOS dječjeg sela: SOS majki, SOS braće i sestri, SOS kuća i SOS sela. Kroz te principe rada djeci se pruža sigurno obiteljsko okruženje u trajnom domu i s adekvatnim obrazovanjem.

Važnost SOS majke

SOS majke su žene koje svoj život stavljaju u službu djece iz SOS dječjeg sela te kao takva predstavlja središte obitelji. Obitelji SOS dječjeg sela čini šest do deset dječaka ili djevojčica od kojih su rođena braća i sestre smješteni u jednu obitelj. Djeca SOS dječjeg sela pohađaju javne škole, a cijelo selo čini jednu proširenu obitelj koja im pruža još veću potporu i sigurnost.

Kako možete pomoći i vi?

Budući da je SOS Dječje selo Hrvatska nevladina i neprofitna udruga, da bi uspješno obavljala i dalje svoj rad, kao tijekom proteklih 25 godina, potrebna je potpora građana i partnera. Donacije građana, koje su uvijek dobrodošle, mogu se izvršiti na više načina.

  1. putem humanitarnog telefona SOS Dječjeg sela Hrvatska,
  2. novčanom uplatom putem internetske stranice ili uplatnice,
  3. trajnim nalogom članstvom u 'Klubu prijatelja' SOS Dječjeg sela Hrvatska,
  4. kupovinom prigodnih čestitki s likovnim motivima koje su izradila djeca SOS Dječjeg sela Hrvatska,
  5. te materijalnim donacijama.

Sve aktivnosti koje se provode unutar Udruge možete pratiti putem Facebook profila SOS Dječje selo Hrvatska.

Prethodni članakKako početi trčati?
Sljedeći članakKako pripremiti dijete za prvi posjet stomatologu?