Spolni odgoj već s pet godina?

0
39

U Velikoj Britaniji sa spolnim odgojem započet će se već i kod djece u dobi od 5 godina, ne bi li se snizio postotak adolescentnih trudnoća, objavljeno je na portalu Moj Doktor.
Niz škola u Ujedinjenom kraljevstvu na takav se korak odlučilo nakon što je zemlju zaprepastila vijest kako je dječak Alfieu dobi od samo 13. godina postao otac.
Donja granica za seksualni odgoj u Velikoj Britaniji do sada je bila postavljena na 11 godina, no najnoviji događaji potakli su kako vladu tako i mnoge ravnatelje škola na spuštanje dobne granice na samo 5 godina.

Linda Jagger, ravnateljica jedne osnovne škole, izjavila je kako se njezina škola odlučila na promjene potaknuta najnovijom pričom.
'Većina ljudi, kada je čula da je trinaestogodišnjak postao otac, imala je ozbiljnih pritužbi na to kako djeca razumiju spolni odgoj i kako se spolni odgoj uči,' rekla je.

'Dječak Alfie je samo jedan od mnogih slučajeva, te smo se stoga odlučili za ove promjene,' dodala je.
Priča je proteklog mjeseca pokrenula i mnoge političare, a jedan od najglasnijih bio je vođa konzervativaca, David Cameron, koji se zapitao o stanju modernog društva u kojem živimo.

Za MojDoktor: Lovro Lamot, dr.med.

Prethodni članakSigurnosna pravila na bazenima
Sljedeći članakPetogodišnjak pisao premijeru