Stani malo, grickaj…

0
119

"Muke ti ježove, koliko sam kalorija sad unijela u sebe…" retorički se pitam, i bolje da si ne odgovaram, jer doista sam pretjerala. Pojela sam cijelu čokoladu i još pola velikog paketa slanih štapića (prije toga sam maznula oko kilogram grožđa i dvije jabuke – da jedem zdravo; ali mi to nije bilo dovoljno da ispuni moje slobodno vrijeme).

Mame nemaju vremena za slobodno vrijeme. One su marionete na uzicama koje vuku njihova djeca, muž, tri ćoška kuće (i četvrti je u igri, ali nije u izreci), ne daj bože kućni ljubimci, vrt, polje, posao… U svoje slobodno vrijeme najčešće popijem čašu vode ili odem u wc – toliko traje moj odmor, predah, udah zraka dok ponovno ne zaronim u svoje obveze.

Nije baš da sam stalno u pogonu, da stalno ronim i ne izranjam… Eto, imam svoje vrijeme kad gledam seriju na tv-u (tada hranim i na krilu uspavljujem dvogodišnjakinju i trudim se da joj u uspavanku ne ubacujem dijelove titlova koje paralelno čitam na ekranu; presvlačim malim curama pelene; pospremam potkrovlje koje vrvi razbacanim igračkama i cd-ovima), kada spavam noću (legnem oko 22.00 uz skromnu želju da me puste odvaliti tri sata sna u komadu; budim se dva do tri puta zbog dojenja bebe, od 2 do 4 sam budna jer je dvogodišnjakinji dosta spavanja pa priča, pjeva, viče, skače po mom krevetu jer je ne mogu slušati kako plače iz kinderbeta; u 6 ustajem), kada se ujutro tuširam (a kroz kupaonu, koliko nazirem iz tuš kabine, defiliraju sin i kćer zbog wc-a, upadaju svaki čas pitajući zašto im čarape nisu pripremljene već ih moraju sami uzeti, zašto sam im napravila tako gust čokolino za doručak, moraju li baš sve pojesti, moraju li obući baš ono što sam im pripremila za taj dan…), kad pijem jutarnju kavicu i pišem priču na kompu (šalica je iza monitora, beba u krilu, pridržavam je lijevom rukom dok je dojim i pišem desnom, podriguje na ramenu da ne gleda u ekran, a poslije je odložim na krevet – dok gmail šalje attachment).

Danas se omaknulo dva sata slobodnog vremena (muž i baka odveli klince na izlet, beba zaspala), a ja ih doslovce ispunila (do vrha, do brade) grožđem, čokoladom, štapićima i kompitanjem. Bravo ja!

Mama Konj
 sberakov@gmail.com

Prethodni članakDva starija Lassieja i jedan mlađi
Sljedeći članakDobrodržeća koka u novoj kolekciji