Svemirsko čudovište

0
392

Ponovno se Davor mučio s izrezivanjem slova iz kolaž papira – nikako da pogodi boje koje se slažu u najljepšu sliku. Srećom, pred njim je vikend pa ima vremena za kombiniranje boja… Od silnog je posla potpuno bio zaboravio na crva, crvetinu, uzročnika svojih slovnih muka. Kutijica je ležala nemarno odložena na ormariću pokraj Davorova kreveta. Ležala i čekala. Na njoj se izmjenjivala sunčeva svjetlost i mjesečeve zrake – puna dva dana…
U nedjelju ujutro, već sasvim nervozan što nije uspio uskladiti boje svih slova, Davor se iznenada sjeti krivca! "E, sad ću mu se osvetiti!" pomisli i pogledom potraži kutijicu. Isprva se nije mogao sjetiti gdje ju je stavio, a onda je ugleda: "Sad si gotov!"poviče naglas tako da se Šarenko u kuhinji trgnuo misleći da se nekakva mačja lutalica ušuljala u kuću u potrazi za slasnim mliječnim zalogajem i da je potreban njegov straaašni lavež da je otjera. Dok je Davor uzimao kutijicu u ruke, Šarenko se zaletio iz kuhinje, preko hodnika i ravno kroz vrata Davoru na leđa! Davor se izvrnuo na pod od iznenađenja i siline udarca, Šarenko je završio na njegovoj glavi, a kutijica je otvorena poletjela zrakom ravno na kolaž papir na stolu!

Dok su se Davor i Šarenko snašli u toj gužvi i zabuni, kutijica se počela micati… "Jao, nije valjda prerastao kutijicu?" pomisli Davor i već se uplaši za Šarenkov i svoj život: gledao je jednom u filmu kako iz neke kutije izlazi grozno svemirsko čudovište. U tom su ga trenutku mama i tata bili potjerali u krevet, ali mu je čudovište još sijalo strah u kosti… Skupljeni iza stolca, dva su prijatelja sa strahom očekivala što će izaći iz kutijice… Evo ga…izlazi… divan šareni leptir!!!
"Čekaj malo", dosjeti se odjedanput Davor. "Leptir je kriv za moja uništena slova, red je da mi pomogne ispraviti štetu – poslužit ću se bojama s njegovih krila!"

Što je Davor učinio s leptirovim krilima? Kakva su bila slova na panou? Čitajte u nastavku…

Napisala: Sanja Beraković sberakov@gmail.com

Prethodni članakCrv – crvetina!
Sljedeći članak4 slana i 1 slatki recept sa slanutkom